Dve godine i tri verzije su prošle od kako je 8. oktobra daleke 2008. godine Virtuelna Srbija zvanično otvorena. Mesec dana kasnije otvoren je i VS Klub, koji je do pre mesec dana bio aktivan. Mnogo se toga promenilo od tada, kako na internetu i na samoj Virtuelnoj Srbiji, tako i u našim životima. Pojavili su se Facebook i Twitter, koji su totalno promenili način korišćenja interneta. Na globalnom planu došlo je do velike ekonomske krize čije će posledice po svemu sudeći biti dugotrajne, a osećaju se u svim aspektima života. No, uprkos svemu tome, mi se ne damo!

Budući da smo ovih dana u fazi žestokog  renoviranja, nažalost nećemo biti u mogućnosti da proslavimo onako kako bismo želeli, ali se nadamo da ćemo bar za sledeći rođendan biti u mogućnosti.

Da makar donekle ova rođendanska objava bude u duhu Virtuelne Srbije, prilažem 5 podataka vezanih za Srbiju koje možda niste znali iz teme Srbija: podaci, brojke i zanimljivosti:

  • Najstariji fosil mamuta na Evropskom tlu pronađen je blizu Kostolca. Mamutica nazvana Vika stara je oko milion godina.
  • U Srbiji ima 1815 škola.
  • Beogradski hram Sv. Save ima čak 18 kupola i isto toliko krstova.
  • Sporazum o razdvajanju Rimskog carstva na istočno i zapadno postignut je u Medijani (Niš).
  • Srpska srednjovekovna arhitektura predstavlja jedinstven spoj vizantijskog, romaničkog i gotskog stila.

Ako neko želi da ostavi čestitku, predlažemo da to uradite ovde, u VS grupi ili u našoj grupi na Facebooku.

Оставите одговор