Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu dobio novi Urgentni centar

Juče je u Kliničkom centru Vojvodine u Novom Sadu svečano otvoren novi Urgentni centar, najsavremeniji u regionu, koji nema šta da zavidi najmodrnijim evropskim i američkim zdravstvenim ustanovama.

Nastavi da čitaš Klinički centar Vojvodine u Novom Sadu dobio novi Urgentni centar

Sutra 22. Beogradski Maraton

Za sutrašnji 22. Banca Intesa maraton prijavilo se oko 1200 takmičara iz 40 zemalja. Njima bi trebalo da se pridruži najmanje 20 hiljada učesnika Trke zadovoljstva, koja ima humanitarni karakter – kupovinom listića koji košta 200 dinara pomaže se projekat Unicefa za Školu bez nasilja. Pored Trke zadovoljstva (5 km), Beograski maraton se sastoji od polumaratona(20 km) i maratona (40 km). Naša najpoznatija atletičarka, Olivera Jevtić, trčaće polumaraton. I ove godine favoriti su Kenijci.

U okviru Beogradskog maratona biće održano i 42. Vojno prvenstvo sveta, uz učešće takmičara iz 27 zemalja.

Beogradski maraton je najveća i najmasovnija sportska manifestacija u našoj zemlji i kao takva je, odlukom Skupštine grada Beograda, proglašena za događaj od posebnog značaja za grad Beograd.

Zvanični sajt: http://www.bgdmarathon.org

Peticija – besplatna vakcina HPV

Uzmite malo vremena i potpišite online peticiju za uvođenje besplatnih vakcina protiv raka materice koju podupire Evropski parlament. Ako se prikupi milion potpisa u EU, uvesće se besplatno vakcinisanje devojčica u dobi od 9-12 godina unutar Nacionalnih programa vakcinisanja. Do sada je prikupljeno oko 400.000 potpisa. Slobodno prosledite prijateljima, poznanicima i drugima… Momci, ovo se odnosi i na vas – setite se svojih prijateljica, cura, supruga, sestara, kćeri…

http://www.cervicalcancerpetition.eu/

Nastavi da čitaš Peticija – besplatna vakcina HPV

Centar za manuelnu masažu "Anđela Sunce"

Najlepše Vas molimo da izdvojite samo minut Vašeg dragocenog vremena da pročitate naš apel
Osobe sa invaliditetom, slepe, slabovide osobe i distrofičari otvorili su centar za manuelnu masažu „ANĐELA SUNCE“ u ulici Zdravka Čelara 12 (Palilula, Beograd) Nastavi da čitaš Centar za manuelnu masažu "Anđela Sunce"

Naočare koje slepima vraćaju vid

U okviru saradnje četiti evropska univerziteta, u politehničkom institutu u Valensiji (Španija) su uspešno testirane naočare koje će slepima omogućiti da ponovo vide. Naočare su kreirane po uzoru na slepog miša, konvertujući svetlosne (vizuelne) signale u zvučne.

Sistem se sastoji od kacige, naočara, ranca sa miniračunarom, slušalicama… Za sada se radi samo o prototipima.

Autori su projekat stavili na raspolaganje svakome ko je zainteresovan da ga razvija dalje.