Gde smo bili do sad?

Verovatno ste primetili da je između poslednje vesti i prethodne prošlo tri meseca, i zapitali se šta se desilo. Naime, april i maj su bili veoma težak period za Virtuelnu Srbiju, usled četvorostruke promene hosting usluga. Kada smo se konačno smestili na sadašnji server, usledilo je mesec dana vraćanja fajlova, oživljavanja foruma, ispravljanja grešaka i dodavanja nekih drugih sadržaja.

Svima koji su u prethodna 2-3 meseca imali smetnje usled naših selidbi ovom prilikom želim da se izvinim.

Nastavi da čitaš Gde smo bili do sad?

Mir Božiji, Hristos se rodi!

Svim vernicima koji Božić slave danas, po Julijanskom kalendaru, u ime Virtuelne Srbije želim srećan Božić uz pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi!

Božić je najradosniji hrišćanski praznik, dan rođenja Sina Božijeg, Isusa Hrista – spasitelja sveta. Božić je praznik rađanja novog života, praznik dece i detinjstva, roditeljstva i stvaranja uopšte.

Nastavi da čitaš Mir Božiji, Hristos se rodi!

Na probi: Katedrala na Moru – Ildefonso Falkones

La Catedral Del MarVerovatno niko nikada nije bolje opisao srednji vek i život „običnih“ ljudi tog perioda. Ako ste gadljivi ili slabog stomaka/srca, preporučujem da zaobiđete ovu knjigu (mada nije mnogo teža od Andrićeve „Ćuprije“). Ukoliko ste ljubitelj istorije i srednjeg veka, najverovatnije ćete biti oduševljeni, baš kao i ja. Nastavi da čitaš Na probi: Katedrala na Moru – Ildefonso Falkones

Nekoliko centralnih beogradskih pijaca postaće hibridi pijace-trgovi

Beograđani su odlučili: žele da centralne pijace postanu multifunkcionalne, po uzoru na evropske i svetske urbane tržnice. O celom konceptu i anketi već je pisano u temi Preko dana pijace, a popodne i uveče trgovi.

JKP „Gradske pijace“ planiraju da po ovom konceptu organizuju Bajlonijevu, Kalenićevu i Palilulsku pijacu, uzimajući u obzir rezultate ankete i glasanje građana. Beograđani su, u anketi, kao najznačajnije prednosti pijaca- trgova prepoznali doprinos izgledu Beograda i dopuni gradskih sadržaja, čistoću i uređenost pijaca. Novi sajt JKP „Gradske pijace“ je posetilo više od dvadeset hiljada građana, a oko dve hiljade njih je popunilo anketu i glasalo.

Inače, reč pijaca je italijanskog porekla (piazza) i znači trg. 😉

Nastavi da čitaš Nekoliko centralnih beogradskih pijaca postaće hibridi pijace-trgovi