Virtuelna Srbija postaje deo reSabi sveta

Dragi korisnici, želim da vas obavestim da će u narednih nekoliko dana početi integracija Virtuelne Srbije i reSabija.
Ovo znači da će se zajednica (narod, grupe, forumi, linkovi…) nalaziti na adresi resabi.com, a domen virtuelnasrbija.com će slati na jedan od naših blogova (Mag ili Zanimljiva Srbija).

Virtuelna Srbija se integriše u reSabi Nastavi da čitaš Virtuelna Srbija postaje deo reSabi sveta

Šta je to novo na novoj Virtuelnoj Srbiji?

Virtuelna SrbijaNova Virtuelna Srbija (3.0) predstavlja novu društvenu mrežu na srpskom govornom području, koja pored starih nudi i brojne nove sadržaje i servise (blogovi, linkovi, društvene grupe…), o kojima će nešto više biti napisano kasnije.

Prethodna verzija Virtuelne Srbije sastojala se od jednog bloga i foruma, koji je bio nabudžen raznim dodacima, često nestabilan i znatno lošijih mogućnosti. Verzija 3.0 zasniva se na multiblog platformi pojačanoj društvenom mrežom i tako dozvoljava bolju interakciju kako između korisnika, tako i između korisnika i sajta. Na novom sajtu moguće je kreirati blogove (više blogova po korisniku), osnivati društvene grupe (grupe građana, inicijative, klub obožavalaca…), dodavati statuse (na profil ili u grupu), dodavati i ocenjivati linkove (ka zanimljivim sadržajima poput vesti, članaka, diskusija, slika ili videa) i deliti ih sa drugim članovima, grupama i sl. Na sve aktivnosti mogući su i komentari, prijavljivanje urednicima, kao i opcija „Like“ (za koju tek treba da smislimo neki dobar prevod – „sviđa mi se“ je predugačko).

Nastavi da čitaš Šta je to novo na novoj Virtuelnoj Srbiji?

Twitter, nova svetska senzacija

Ovaj video objašnjava slikovito šta je nova svetska internet senzacija – Twitter (Tviter), čemu služi i kako se koristi. Naravno, pored ovih, Twitter se može koristiti i u druge svrhe. Ono što je započelo 2006. kao prototip sajta zasnovan na statusima, danas raste neverovatnom brzinom, i sve se više pominje na drugim sajtovima. Pre oko mesec dana se nalazio na 290. mestu po Alexa rangu, a danas je na 79. što predstavlja ogroman skok, s obzirom na konkurenciju na tom nivou. Nastavi da čitaš Twitter, nova svetska senzacija

Google prvi i po Alexi

Google.com je prema poslednjem „merenju“ prvi domen na svetu, prestigavši Yahoo.com, koji je prema Alexa rejtingu bio prvi nekoliko godina. Bitnijih promena u top 10 nema, sem što je MySpace pao sa 6. na 9. mesto. Alexa je inače portal za merenje rejtinga domena, koji se bazira na broju posetilaca i posećenim stranama po posetiocu.
Ovako trenutno stoji stanje u top 10: Nastavi da čitaš Google prvi i po Alexi

Portal Virtuelne Srbije kompletno redizajniran

Od danas portal Virtuelne Srbije izgleda potpuno drugačije, sa novim rasporedom, novim sadržajima, novim linkovima i novim dizajnom. Ubacili smo info blok i blok sa svežim vestima sa B92, Blica i Monda sa tabovima, što omogućava elegantniju pretragu i surfovanje, uštedevši prostor na ekranu. Nastavi da čitaš Portal Virtuelne Srbije kompletno redizajniran