Virtuelna Srbija postaje deo reSabi sveta

Dragi korisnici, želim da vas obavestim da će u narednih nekoliko dana početi integracija Virtuelne Srbije i reSabija.
Ovo znači da će se zajednica (narod, grupe, forumi, linkovi…) nalaziti na adresi resabi.com, a domen virtuelnasrbija.com će slati na jedan od naših blogova (Mag ili Zanimljiva Srbija).

Virtuelna Srbija se integriše u reSabi Nastavi da čitaš Virtuelna Srbija postaje deo reSabi sveta

Šta je to novo na novoj Virtuelnoj Srbiji?

Virtuelna SrbijaNova Virtuelna Srbija (3.0) predstavlja novu društvenu mrežu na srpskom govornom području, koja pored starih nudi i brojne nove sadržaje i servise (blogovi, linkovi, društvene grupe…), o kojima će nešto više biti napisano kasnije.

Prethodna verzija Virtuelne Srbije sastojala se od jednog bloga i foruma, koji je bio nabudžen raznim dodacima, često nestabilan i znatno lošijih mogućnosti. Verzija 3.0 zasniva se na multiblog platformi pojačanoj društvenom mrežom i tako dozvoljava bolju interakciju kako između korisnika, tako i između korisnika i sajta. Na novom sajtu moguće je kreirati blogove (više blogova po korisniku), osnivati društvene grupe (grupe građana, inicijative, klub obožavalaca…), dodavati statuse (na profil ili u grupu), dodavati i ocenjivati linkove (ka zanimljivim sadržajima poput vesti, članaka, diskusija, slika ili videa) i deliti ih sa drugim članovima, grupama i sl. Na sve aktivnosti mogući su i komentari, prijavljivanje urednicima, kao i opcija „Like“ (za koju tek treba da smislimo neki dobar prevod – „sviđa mi se“ je predugačko).

Nastavi da čitaš Šta je to novo na novoj Virtuelnoj Srbiji?

Za prva 3 meseca oboren rekord VS kluba

Za prva tri meseca 2010. godine VS Klub je imao više poseta nego tokom cele prošle godine. Naime, od 1. januara do 24. marta ove godine zabeleženo je 586861, dok je tokom cele prošle godine zabeleženo 580089 poseta, što čini razliku od 6772 posete. Ovo ne bi bilo moguće bez naših aktivnih članova koji redovno učestvuju u klubu, kao i svih gostiju koji nas s vremena na vreme posete.

Nastavi da čitaš Za prva 3 meseca oboren rekord VS kluba

Facebook uskoro uvodi korisnička imena

Još od nastanka Facebook-a (Fejsbuka), korisnici su koristili svoja prava imena za povezivanje sa svojim prijateljima i poznanicima, što je doprinelo stvaranju osećanja poverenja. Jedino mesto gde identitet korisnika nije bio prisutan je u url adresi profila, ali i to će se uskoro promeniti.

U planu je uvođenje Facebook korisničkih imena, tj. nastavaka adresa generisanih logički na osnovu vašeg imena, pa tako ako se zovete Petar Petrović, vaš profil će biti dostupan na adresi: Nastavi da čitaš Facebook uskoro uvodi korisnička imena

Twitter, nova svetska senzacija

Ovaj video objašnjava slikovito šta je nova svetska internet senzacija – Twitter (Tviter), čemu služi i kako se koristi. Naravno, pored ovih, Twitter se može koristiti i u druge svrhe. Ono što je započelo 2006. kao prototip sajta zasnovan na statusima, danas raste neverovatnom brzinom, i sve se više pominje na drugim sajtovima. Pre oko mesec dana se nalazio na 290. mestu po Alexa rangu, a danas je na 79. što predstavlja ogroman skok, s obzirom na konkurenciju na tom nivou. Nastavi da čitaš Twitter, nova svetska senzacija