Bookmark and Share

Dragi korisnici, obaveštavamo vas da će do kraja godine VS Klub (2.0) biti zatvoren, tj. da će biti onemogućeno dodavanje novih sadržaja.

Zajednica Virtuelne Srbije je sada integrisana sa portalom u okviru novog (Virtuelna Srbija 3.0) sistema, i sastoji se od naroda, grupa, blogova i linkova.

Više informacija možete pročitati ovde.

Obaveštavaju se članovi VS Kluba da njihovi nalozi neće važiti na novom sistemu, te da je potrebno napraviti nove tamo.

Izdvajamo:

Zanimljivi potpisi i statusi | Jezera Srbije | Izleti po Srbiji | Geo Kaladont | Knjiga za preporuku | Šta trenutno slušate? | Prevod tekstova pesama | Omiljeni gradovi Srbije | Šta biste promenili u svom gradu? | Umne žene srpske istorije...

Info:

Važno: Popunite profil! [Više]

Otvoren Konkurs za moderatore
Ovaj reklamni blok vidljiv je samo gostima. Prijavite se (ukoliko ste već naš član) ili se registrujte i blok će nestati.

Autor Tema: Antihrist i njegove preteče  (Pročitano 91499 puta)

0 članova i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Antihrist i njegove preteče
« poslato: април 09, 2009, 14:34:53 »
0
Procitajte ovaj tekst pa se uvjerite kako se papski inkvizitorski duh javlja iz pojedinih vladika sadasnje SPC:

Римокатолички догмат из 1870. године не личи на одлуку посвећених људи Богу, већ личи на одлуку људи који и Божанство желе да посвете себи, својој сили, својој моћи.

Једна од реченица из католичког догмата гласи:
„Што је папа урадио, исто као да је Бог урадио“

Даље догма каже:
„Сви људи на свету су његови поданици. Он може приговорити апостолима и заповестима апостолским. Он има власт да исправља све што хоће у Светом писму Новог Завета.“

„Може да мења и саме Свете тајне установљене Исусом Христом“, каже се даље у редовима католичког догмата.

Да сад видимо и догмат који су римокатолици усвојили на Првом ватиканском концилу (1870. године):

“Папа римски је божански човек, човечански Бог, и зато нико не може да суди о њему. Папа има божанску власт и његова власт је неограничена. Њему је на Земљи могуће што и Богу на небесима. Што је папа урадио, исто као да је Бог урадио. Заповеди његове треба испуњавати као заповести Божје, и само је Бог сличан папи. Власти и вољи папе све је одано и нико се њему не може противити. Ако би папа повео са собом у ад милионе људи, то нико од њих нема право да пита: оче, свети, зашто ти то радиш? Папа је непогрешив као Бог, и може да ради све што и Бог. Воља Бога је и воља папина, који је и намесник Божји на земљи, и има врховну власт свуда. Он је опасан са два мача, као духовни и мировни владар света, над патријарсима и епископима, над императорима и краљевима. Сви људи на свету су његови поданици. Он може приговорити апостолима и заповестима апостолским. Он има власт да исправља све што хоће у Светом писму Новога Завета. Може да мења и саме Свете тајне установљене Исусом Христом. Он има такву власт на небесима да умрле људе може прогласити светима по својој вољи чак и против свих убеђења кардинала и епископа уколико су они противни. Папа има власт над чистилиштем и адом. Он је владика васељене, неограничен у својој власти, он ради све по својој вољи. Само папи припада част да именује владаре, да узима власт једнима и даје другима. Папа има власт да одузме и предаје власт империја, краљевства, кнежевства и сваку имовину. Власт своју папа прима директно од Бога, а императори и краљеви од папе. Власт се његова простире на небо, земљу и пакао. Он је оличење Христа, у његовом телу живи Дух Свети. Папа не може бити у заблуди. Он је свемогућ, у њега је сва пуноћа власти. Он је виши од апостола Павла и по свом призвању је раван апостолу Петру, и он може, због тога, да замери апостолу Павлу и да мења његове посланице. Критиковати папу је исто што и грешити против Духа Светога, и не прашта се ни у овом ни у будућем веку. Триделна круна папе означава тројичност његове власти над анђелима на небесима, над људима на земљи и над бесовима у паклу. Бог је дао своје Законе у власт папи. А папа је виши од свих закона. Ако папа пресуди против суда Божјег, то суд Божји мора бити исправљен и измењен. Папа је светост света и одраз истине. Папа је све над свим и може све.”


"Зашто се чудимо што се данашњи наши епископи разликују од некадашњих епископа. Што у данашњим епископима не можемо да пронађемо Арсенија Чарнојевића, монаха Саву, владику Николаја, мученог Варнаву, жичког епископа Василија…што у данашњим (неким) епископима налазимо посвећену власт која је спремна да мења, кажњава, осуђује, истерује, одстрањује."

Eto vam Antihrista i eto vam u sadsanjoj SPC sljedbenika Antihristovih.

Izvor:
http://www.novinar.de/2009/04/09/citam-i-ne-mogu-da-verujem.html
.
« Poslednja izmena: јул 05, 2009, 20:25:47 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegovi sljedbenici
« Odgovor #1 poslato: мај 03, 2009, 19:05:18 »
0
РАТ ЗА ДУШЕ 1. део


РАТ ЗА ДУШЕ 2. део


РАТ ЗА ДУШЕ 3. део


РАТ ЗА ДУШЕ 4. део


РАТ ЗА ДУШЕ 5. део


РАТ ЗА ДУШЕ 6. део


РАТ ЗА ДУШЕ 7. део

.

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegovi sljedbenici
« Odgovor #2 poslato: мај 05, 2009, 17:35:43 »
0
Procitate li pazljivo 4 i 5. clan prilozenog citata iz Ustava Svjetskog Savjeta Crkava (SSC), ciji je potpisnik i punopravni clan i SPC, razumjecete da SPC ne ispovijeda Jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu (osim na papiru, u hramovima).

Da bi postala punopravni clan SSC, Srpska Pravoslavna Crkva potpisala je ove izjave ispisane u Ustavu SSC:

a) Theological

1) In its life and witness, the church professes faith in the triune God according to the scriptures, and as this faith is reflected in the Nicene-Constantinopolitan Creed.

2) The church maintains a ministry of proclaiming the gospel and celebrating the sacraments as understood by its doctrines.

3) The church baptizes in the name of the one God, "Father, Son and Holy Spirit" and acknowledges the need to move towards the recognition of the baptism of other churches.

4) The church recognizes the presence and activity of Christ and the Holy Spirit outside its own boundaries and prays for the gift of God's wisdom to all in the awareness that other member churches also believe in the Holy Trinity and the saving grace of God.

5) The church recognizes in the other member churches of the WCC elements of the true church, even if it does not regard them "as churches in the true and full sense of the word" (Toronto statement).
---------------------------------

"4.Crkva priznaje prisustvo i djelatnost Hrista i Svetog Duha van vlastitih granica i moli za dar Bozije mudrosti svima onima koji su u spoznavanju, te da i ostali clanovi crkava takodje vjeruju u Svetu Trojicu i spasonosnu slavu Boziju.
5.Crkva priznaje u ostalim clanovima SSC elemente istinite crkve, cak i ako ih i ne postuje 'kao crkve u istinitom i punom znacenju rijeci'."

I manimo se busanja o tome kako stojimo u svetootackom Pravoslavlju i Jednoj, svetoj, sabornoj i apostolskoj Crkvi.To je bilo, vidite da vise nije! Eto crno na bijelo pise.

Izvor
« Poslednja izmena: септембар 09, 2009, 15:51:40 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #3 poslato: септембар 09, 2009, 15:45:46 »
0
Apostasija u SPC:

Središnjem ekumensko-molitveno bogoslužju u katedrali sv. Dujma u Splitu.

"U ime Srpske pravoslavne crkve sudjelovao je paroh protojerej stavrofor o. Nikola Škorić i predstavnici Makedonske pravoslavne općine Sv. Nauma Ohridskog u Splitu, Momčilo Krajanov i Anica Plazonić."

http://aktualno.rkc.si/?id=6962

Slavonski Brod:


"Uz mnogobrojne vjernike na susretu su sudjelovali i predstavnici adventističke, evangeličke, pravoslavne, grkokatoličke i rimokatoličke Crkve."

http://www.hkr.hr/?sec=3&tid=1&cid=15270

Osijek:

"U bogoslužju su sudjelovali, te uime vlastitih zajednica izrekli pozdrav i svjedočanstvo ekumenskoga zalaganja predstavnici Srpske pravoslavne Crkve predvođeni episkopom osječkopoljskim i baranjskim Lukijanom te arhijerejskim zamjenikom protojerejom Ratomirom Petrovićem;"

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=91568

Rijeka:

" U molitvi će sudjelovati poglavari i vjernici Rimokatoličke, Baptističke, Evangeličke i Makedonske pravoslavne Crkve."

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=91501

Sarajevo:

"Сусретом у Саборној цркви, који је окупио знатан број вјерника, православних и римокатолика, отворена је молитвена осмина за јединство хришћана на подручју Босне и Херцеговине."

http://www.mitropolijadabrobosanska.org/

Ljubljana i druga mjesta:


http://aktualno.rkc.si/?id=6962

Zagreb i druga mjesta:

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=91427

Zadar:

Na osmom molitvenom susretu u Svjetskoj molitvenoj osmini za jedinstvo kršćana jučer su se u crkvi Gospe od zdravlja u Zadru na zajedničku Službu riječi i molitvu okupili katolički i pravoslavni vjernici. Službu je predvodio don Marinko Duvnjak, povjerenik Zadarske nadbiskupije za ekumenizam, a propovijedao je protojerej stavrofor Petar Jovanović, paroh pravoslavne parohije sv. Ilije proroka u Zadru.

Izvor:
http://www.hkr.hr/?sec=3&tid=1&cid=15325

Zagreb:

Sinoćnju molitvu pjesmom su pratili: Katedralni zbor, mladi iz Zagrebačke nadbiskupije koji njeguju Taizeovsku duhovnost, Danko Tomanić, predstavnik Baptističke crkve i Hor hrama Preobraženja Gospodnjega Srpske pravoslavne crkve kojem je ovo bio prvi službeni nastup u Katedrali.

http://www.hkr.hr/?sec=3&tid=1&cid=9828

Subotica:

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana na način hodočašća po subotičkim crkvama ove godine je u Subotici održana trideseti puta. Vjernici kršćanskih Crkava kroz osam dana molili su za jedinstvo prema zadanim temama u katoličkim crkvama Sv. Marije, Marije Majke Crkve, Sv. Jurja, Sv. Križa, u franjevačkoj crkvi i u katedrali, u pravoslavnoj crkvi "Vaznesenja Gospodnjega" i u evangeličkoj crkvi. Na molitvi u pravoslavnoj crkvi sudjelovao je i biskup Penzeš, koji se na kraju molitve obratio okupljenim vjernicima.

Izvor:
http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=91625

Beograd:

"- Zvаnično otvаrаnjе skupа održаno је u Pаtriјаršiјskom pridvornom hrаmu Svеtog Simеonа Mirotočivog, u prisustvu Njеgovе svеtosti pаtriјаrhа srpskog Pаvlа, koјi је pozdrаvio člаnovе Komisiје i izrаzio svoјu molitvеnu podršku rijеčimа:

“Dobro došli u ovај dom Božјi, dom nаšе Crkvе i nаšеgа nаrodа, dom vаš i dom moј! Nе smаtrаm dа trеbа mnogo dа govorimo јеdni drugimа u ovom trеnutku; vеruјеm dа svi trеbа dа sе obrаćаmo Duhu Svеtom, Duhu prеmudrosti i bogopoznаnjа, dа svе nаs prosvеćuје i uvodi u punoću istinе. U bogoslovskom diјаlogu istinе i ljubаvi, rаdi koјеgа stе sе sаbrаli ovdе, drаgi Oci, brаćo i sеstrе, prаtićе vаs moја skromnа molitvа. Vаžniје od togа, i јеdino nа potrеbu, јеstе dа vаs prаti blаgodаt Duhа Svеtogа koја svе nаšе nеdostаtkе dopunjаvа i svе nаšе nеmoći iscеljuје”.
Zаtim је služеn Priziv Svеtog Duhа po prаvoslаvnom obrеdu.

Sarajevo:

МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИМИО БИСКУПА СУДАРА


Његово Високопреосвештенство Митрополит дабробосански Г. Николај примио је данас у Сарајеву помоћног бискупа врхбосанског монс. др. Перу Судара, предсједника Вијећа за екуменизам и дијалог међу религијама и културама Бискупске конференције Босне и Херцеговине. Главни разлог посјете било је организовање заједничких молитава током молитвене осмине за јединство хришћана, која ће се широм свијета обиљежити од 18. до 25. јануара 2008. године.

Током сурета договорено је да се на први дан молитвене осмине, 18. јануара у 18 часова, заједничка молитва одржи у римокатоличкој катедрали у Сарајеву, током које ће пригодну бесједу упутити Митрополит Николај, а да се посљедњег дана молитвене осмине, 25. јануара, такође у 18 часова, заједничка молитва одржи у сарајевској Саборној цркви, када ће се вјерницима пригодном бесједом обратити надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић. У истом духу ће се у сарајевској катедрали организовати концерт хришћана града Сарајева, а Митрополит Николај и кардинал Пуљић заједничком поруком позваће православне и римокатоличке хришћане на молитву за јединство.

Izvor:
http://www.mitropolijadabrobosanska.org/

Sarajevo:

Na početku Bogoslužja riječi kardinal Puljić je izrazio dobrodošlicu svima, a na osobit način mitropolitu Nikolaju te pravoslavnim svećenicima, đakonima i vjernicima.

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=99775

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=99769

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=99594

Ucitelj i djace: (cast i prvenstvo i po stolici, prestolju, se vidi):

http://www.novinar.de/wp-content/gallery/00-single/thumb_mitropolit20amfilohije2mv9.gif

Balamand i Ravena:

A Dokument govori o „rimokatoličkoj crkvi“. Nije u pitanju tehnički izraz čije će korišćenje olakšati dijalog. Naprotiv, njemu je dat puni bogoslovski sadržaj, tako da dijalog biva uz pretpostavku da rimokatolička crkva jeste istinita, pravoslavna Crkva.

Pravoslavno predstavništvo se na ovoj tački nedopustivo povuklo. Tekstom Balamanda (1993) priznata je rimokatolička crkva kao crkva sa punim značenjem izraza: „Sa obe strane se priznaje da ono što je Hristos poverio Njegovoj Crkvi – ispovedanje apostolske vere, učestvovanje u istim tajnama, pre svega u jedinstvenom sveštenstvu koje vrši jedinstvenu Hristovu žrtvu, apostolsko prejemstvo episkopa – nije moguće smatrati svojinom samo jedne od naših Crkava“

http://www.pravoslavlje.org.yu/broj/985/tekst/ravenski-dokument-i-papski-primat/print/lat

Zagreb:

http://www.novinar.de/2007/12/11/religije-rijecju-i-pjesmom-za-prava-covjeka-i-mir.html

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #4 poslato: септембар 09, 2009, 15:49:00 »
0
12.01.2009
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ И КАРДИНАЛ ПУЉИЋ ПОЗВАЛИ НА ЗАЈЕДНИЧКУ МОЛИТВУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај и надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић позвали су у понедјељак, 5. јануара, вјернике на заједничке молитве, поводом Недјеље молитве за јединство хришћана, које ће бити одржане у недјељу, 18. јануара, у католичкој Катедрали и недјељу, 25. јануара, у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву.

Текст позива на молитву преносимо у цјелости:

„ Драги вјерници ,

Као и прошле године, приликом Недјеље молитве за јединство хришћана, с радошћу и надом вас позивамо да нам се и ове године придружите у томе чину и изразу наше вјере у Бога и захвалности због припадности Његовој Светој Цркви. Наиме, у свјетлу вјере али и у тјескобној атмосфери глобалних догађања, те стања духа у нашој отаџбини, све јасније увиђамо властиту вјерничку и хришћанску обавезу досљеднијег свједочења Бога, каквог нам Га је објавио и кога је живио Господ наш Исус Христос.

Осим вјере и захвалности, овим позивом на заједничку молитву, којом ћемо, у недјељу 18. јануара, Недјељу за јединство започети у католичкој Катедрали, а завршити у недјељу, 25. јануара, у православној Саборној цркви, желимо да се изјаснимо и посвједочимо наше увјерење да Бог хришћане на овим просторима историјског сретања богатства различитости додатно обавезује на разумијевање и тјешњу сарадњу.

Наиме, заједничким проповиједањем и свједочењем Христове истине о човјеку ми, као хришћани, можемо и требамо да допринесемо да се искушење људи и народа на овим просторима да међусобне тешкоће рјешавају кроз сучељавања и сукобе, преокрене у спремност на сусретање и међусобно прихватање. Простор на коме нам је Бог дао да живимо и историјски тренутак у коме нас позива да свједочимо, додатно обавезују да јединство хришћана не схватамо као маргинално него као битно обиљежје Цркве. По мјери јединства свијет нас препознаје и прихвата као Христове ученике и свједоке. Јединство Цркве, за које се Исус моли, апостол Павле схвата као нераскидиву повезаност тијела и главе у различитости удова.

Иако, као и свети апостол Павле чију годину обиљежавамо, и сами осјећамо како на овоме плану хтјети имамо, али учинити не налазимо (Рим 7,18), ипак са знањем вјере спознајемо да Бог може и хоће да и наше хтијење, потврђивано и утврђивано овим малим знаковима, угради у велико дјело свога спаситељског плана.

Нису нам непознати ни овоземаљски, људски гледано можда и оправдани разлози за опрез и суздржаност када је у питању екуменизам и свједочење наше жеље за јединством Христове Цркве кроз заједничку молитву. Али, желимо и морамо рећи да сви овоземаљски и људски разлози не могу и не смију надвладати разлог и закон љубави према човјеку јер је човјек, и према Цркви јер је Христова. Том закону нас је Христос научио и учинио га мјерилом наше вјерности и љубави према Њему. (ср. Мт 25,40; 45)

То нас охрабрује, упркос ожиљцима и још отвореним ранама на мјесним Црквама којима ви Божијом милошћу припадате, а ми и припадамо и началствујемо, да се снагом наше хришћанске вјере међусобно прихватамо и заједнички молимо за надахнуће и лијек Духа Божијег.

Молимо се и желимо себи и вама да, као хришћани, не живимо више себи него Ономе који за нас умрије и васкрсе (ср. 2 Кор 5,15) јер ће тако, као на примјеру светог апостола Павла чије заступништво призивамо, у нама и међу нама све више живјети Христос Господ. (ср. Гал 2, 20) А то је смисао свег нашег хришћанског постојања, наше вјере и нашег настојања.

Радујући се молитвеном сусрету с вама, желимо вам радостан празник Рођења Христовог и у сваком добру плодну Нову Годину!

Сарајево, 05. 01. 2009.

НИКОЛАЈ, православни митрополит дабробосански
ВИНКО кард. ПУЉИЋ, надбискуп и метрополита врхбосански“

Molitvena osmina za jedinstvo kršćana pod geslom "Da budu kao jedno u Tvojoj ruci!" (Ez 37,17) obilježit će se od 18. do 25. siječnja u Osijeku.

Središnje ekumensko bogoslužje održat će se u subotu, 24. siječnja u 17 sati u samostanskoj crkvi otaca kapucina (Kapucinska 41), a predvodit će ga đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit Marin Srakić s predstavnicima kršćanskih zajednica grada Osijeka.

Ostali ekumenski susreti u gradu Osijeku održat će se prema sljedećem rasporedu:

u nedjelju, 18. siječnja u 17 sati susret priređuje Reformirana Crkva (Petefi Šandora 78, Retfala);

u ponedjeljak, 19. siječnja u 17 sati Srpska Pravoslavna Crkva (Donji Grad);

u utorak, 20. siječnja u 17 sati Baptistička Crkva (Podravska 24, Retfala);

u srijedu, 21. siječnja u 18 sati Evanđeoska Pentekostna Crkva (Cvjetkova 3, Donji Grad),

u četvrtak, 22. siječnja u 18.30 sati katolička župa sv. Ćirila i Metoda (Divaltova 71);

u petak, 23. siječnja u 17 sati Evangelička Crkva (Jägerova 7);

u nedjelju, 25. siječnja u 19.30 sati u prostorijama katoličke zajednice "Molitva i Riječ" (Vodenička 23a, Donji Grad).

U tijeku molitvene osmine u kapucinskoj crkvi svakoga dana, osim subote 24. siječnja, bit će misa i propovijed u 19 sati

Izvor:
http://74.125.95.132/search?q=cache:7eg0Ph7dP5UJ:www.katolici.org/dogadjanja.php%3Faction%3Dc_vidi%26id%3D14692+Osijek+molitvena+osmina+za+kr%C5%A1%C4%87ansko+jedinstvo&hl=en&ct=clnk&cd=2&gl=ca

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #5 poslato: септембар 09, 2009, 15:53:25 »
0
19.01.2009
МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЈ ПРИСУСТВОВАО ЗАЈЕДНИЧКОЈ МОЛИТВИ У КАТОЛИЧКОЈ КАТЕДРАЛИ СРЦА ИСУСОВОГ У САРАЈЕВУ

Његово високопреосвештенство митрополит дабробосански господин Николај присуствовао је у недјељу, 18. јануара, у католичкој катедрали Срца Исусовог у Сарајеву на заједничкој молитви поводом Недјеље молитве за јединство хришћана на којој је одржао пригодну бесједу вјерницима православне и католичке вјероисповјести.

Бесједу митрополита Николаја преносимо у цијелости.

„Драга браћо и сестре,

По благослову Његове узоритости кардинала Винка Пуљића, данас стојим пред вама у овом светом храму. Проговорићу коју ријеч о светом Апостолу Павлу, чији јубилеј – 2000-годишњицу рођења овог великог Апостола хришћанских народа – ове године обиљежавамо.
...
...
...

Заједничку молитву свих хришћана предводио је помоћни бискуп врхбосански Перо Судар.

Недјеља молитве за јединство хришћана трајаће до недјеље, 25. јануара, када ће бити одржана заједничка молитва у Саборној цркви Рођења Пресвете Богородице у Сарајеву на којој ће пригодну бесједу одржати надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић.

Дан раније, у суботу, 24. јануара, у катедрали ће бити одржан екуменски концерт на којем ће наступити Српско пјевачко друштво „Слога“, Катедрални мјешовити хор „Јосип Штадлер“ из Сарајева и хорови других хришћанских цркава.

Izvori:

http://www.molitve.info/index.php/200901131272/Molitvena-osmina-za-jedinstvo-krsaana.htm

http://fsr-kaptol.hr/2009/01/18/molitvena-osmina-za-jedinstvo-krana/

http://www.katolici.org/dogadjanja.php?action=c_vidi&id=14675

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=109232

http://www.cbismo.com/index.php?mod=vijest&vijest=284

http://www.karmel.hr/Ekumenizam.htm

-----------------------------


 10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.
 
 11. Правило Св. Апостола- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.
 
 45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.
 
 46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?
 
 33. Правило Лаодикијског Сабора - С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.
 
 32. Правило Лаодикијског Сабора- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.
 
 34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.
 
 38. Правило Лаодикијског Сабора- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.
 
 6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.
 
 10. Правило Лаодикијског Сабора- Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.
« Poslednja izmena: септембар 09, 2009, 16:10:37 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #6 poslato: септембар 09, 2009, 15:54:32 »
0

Ava Justin (Ćelijski): O zajedničkoj molitvi za jedinstvo

ava Justin (Ćelijski)

ОДГОВОР СВЕТОМ СИНОДУ “О заједничкој молитви за јединство” [1]

Његовом Преосвештенству Господину Јовану Епископу Шабачковаљевском, Шабац

13/26. новембра 1974


+++

за Свети Архијерејски Синод Српске Православне ЦрквеВаше Преосвештенство, Свети Владико,Преосвећени Оци,Свој став према јеретицима, - а јеретици су сви који су неправославни -, Црква Христова је једном за свагда одредила преко Светих Апостола и Светих Отаца; то јест преко светог Богочовечанског Предања, јединственог и неизменљивог.По томе ставу: православнима је забрањено свако молитвено општење и дружење са јеретицима. Јер, какав удео има правда с безакоњем? или какву заједницу има видело с тамом? или како се слаже Христос с Велијаром? или какав удео има верни с неверником? (2Кор.6,14-15). Светих Апостола Правило 45 наређује: “Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне”.[2]

Овај свети Канон Светих Апостола не одређује какво богослужење, него забрањује свако заједничко мољење, ма и појединачно (συνευξάμενος) са јеретицима. А на екуменским заједничким молитвама зар не долази и до нечег крупнијег и групнијег? Лаодикијског Сабора правило 32. наређује: “не треба од јеретика примати благослов (ευλογίας), јер је то пре безумље (άλογία) неголи благослов”. А на заједничким екуменским сусретима и самољењима (συμπροσευχή) зар не бива да благосиљају јеретици: римокатолички бискупи и фратри, протестантски пастори, па чак и жене?!

Ова, и сва, по овоме питању, остала правила Светих Апостола и Светих Отаца важила су не само за древна времена него она у пуној мери важе и за све нас, садашње православне хришћане. Важе несумњиво и за наш став према римокатолицима и протестантима. Јер римокатолицизам је многострука јерес, а о протестантизму и да не говоримо. Није ли још Свети Сава у његово време, пре седам и по векова, називао римокатолицизам ” латинска јерес”. А колико је од тада нових догамата папа измислио и “непогрешиво” одогматио! Нема сумње, са догматом о непогрешивости папе римокатолицизам је постао свејерес. А многохваљени II Ватикански Концил ни у погледу те чудовишне свејереси ништа није изменио него ју је напротив, потврдио.[3] Стога, ако смо православни, и желимо остати православни, онда став Светога Саве, Светог Марка Ефеског, Светог Козме Етолског, Светог Јована Кронштатског, и осталих светих Исповедника и Мученика и Новомученика Православне Цркве, мора бити и наш став према римокатолицима и протестантима, од којих ни једни ни други не верују правилно и православно у два основна догмата хришћанска: у Свету Тројицу и у Цркву.[4]

II

Ваше Преосвештенство и Свети Оци Синодски, докле ћемо нашу Свету Православну Светосавску Цркву ропски понижавати нашим стравично несветопредањским односом према Екуменизму и такозваном Екуменском савету цркава? Стид спопада сваког искреног и на Светим Оцима васпитаног православца када чита да су православни учесници V Свеправославне конференције у Женеви (816. јуна 1968.Г.), у вези са учестовањем православних у раду “Светског савета цркава” донели одлуку: “да се изрази опште сазнање Православне цркве да иста представља органски део Светског савета цркава” (Гласник СПЦркве, бр.8, август 1968, страна 168).

Ова одлука је, по својој неправославности, апокалиптички језива. Зар је Православна Црква, - то пречисто Богочовечанско тело и организам Богочовека Христа -, морала бити тако чудовишно понижавана да њени представници, богослови, и чак јерарси, међу којима и српски, траже “органско” учешће и укључење у Екуменски савет цркава, који на тај начин постаје неки нови црквени “организам”, нова Црква над црквама, чији су Православне и неправославне цркве само “делови” (”органски” међусобно везани!?). - Авај, невиђеног издајства! Одбацујемо православну богочовечанску веру, ту органску везу са Богочовеком Господом Христом и Његовим пречистим Телом - Православном Црквом Светих Апостола и Отаца и Васељенских Сабора, и хоћемо да будемо “органски део” јеретичког хуманистичког, човекопоклоничког удружења, које се састоји од 263 јереси. А свака је од њих по - духовна смрт. Као православни - ми смо “уди Христови”. Хоћемо ли дакле узети уде Христове и од њих начинити уде блуднице? Боже сачувај! (1 Кор. 6,15). А ми то чинимо кроз “органско” сједињавање са Светским саветом цркава, који није ништа друго до повампирено незнабожачко човекопоклонство=идолопоклонство.

Крајње је време, Преосвећени Оци, да Православна Светосавска Црква наша, Црква Светих Апостола и Светих Отаца, Светих Исповедника, Мученика и Новомученика, престане да се меша црквено, јерархијски и молитвено-богослужбено са такозваним Екуменским саветом цркава, и да за увек откаже било какво учествовање у заједничким молитвама и богослужењима - која су у Православној Цркви сва органски повезана у једну целину и возглављена Светом Евхаристијом. И уопште у било каквим црквеним актима који носе у себи и изражавају јединствени и непоновљиви карактер Једне, Свете, Саборне и Апостолске Цркве Православне, увек Једне и Једине.

III

Не мешајући се црквено са јеретицима, били они груписани око Женеве или Рима, Црква наша Православна, у свему верна Светим Апостолима и Светим Оцима, неће се тиме одрећи хришћанског позива и еванђелског дуга: да пред савременим неправославним и неверним светом смирено али смело сведочи о Истини=Свеистини, о Богочовеку живом и истинитом, и о свеспасоносној и свепреображајној сили Православља. Христовођена, Црква ће наша преко својих богослова светоотачког духа и карактера свагда бити готова - на одговор свакоме који запита за нашу Наду (1Петр.3,15). А наша Нада сада и увек и кроза све векове и кроза све вечности јесте само једна и једина - Богочовек Исус Христос у свом Богочовечанском телу=Цркви Светих Апостола и Отаца. Православни богослови су дужни ићи не на “екуменске заједничке молитве”, него на богословске дијалоге у Истини и о Истини, као што су то кроз векове радили свети и богоносни Оци Цркве. Истина Православља и Правоверја јесте удео само оних који се спасавају (ср. 7. Канон II Васељенског Сабора). Свеистинита је благовест светог Апостола: спасење је у светињи Духа и вери Истине (2Сол. 2, 13). Богочовечанска је вера - ” вера Истине”; суштина је те вере Истина=Свеистина= =Богочовек Господ Христос; Богочовечанска је љубав - “љубав Истине” (2Сол. 2, 10); суштина је те љубави Истина=Свеистина= =Богочовек Господ Христос. А та Вера и та Љубав су срце и савест Православне Цркве. Све то очувано је неокрњено и неунакажено једино у мученичком светоотачком Православљу, о чему су православни и позвани да неустрашиво сведоче пред Западом и његовим псевдоверама и псевдољубавима.

На Св. Јована Златоуста
13/26 новембар 1974.
Ман. Св. Ћелије

Препоручује се светим апостолским молитвама
Вашег Преосвештенства и светих Отаца
Светог Архијерејског Синода
недостојни Архимандрит Јустин
-------------------------------------------

Напомена:

1. Рукопис писан руком, са потписом и датумом: 13/26. новембра 1974, достављен преко Управе ман. Ћелија Епископу Шабачко-ваљевском Јовану. - Објављујемо текст са правописом, заградама, и др. - Прим.прир.
2. Слично говоре и Апостолски 46. и 66. Канони, као и Лаодикијског Сабора Канон 33.
3. Види његову Конституцију о Цркви.
4. Опширније о свему овоме видети у мојој студији ” Православна Црква и Екуменизам”, Солун 1974; издање манастира Хиландара.

Преподобни ОТАЦ ЈУСТИН
СЕТВЕ И ЖЕТВЕ - чланци и мањи списи
ШТАМПАНО ИЗДАЊ[/]
« Poslednja izmena: септембар 09, 2009, 15:57:28 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #7 poslato: септембар 09, 2009, 16:04:01 »
0
BRACNA PRAVILA SPC RAZLIKUJU VJERU I VJEROISPOVIJEST:

1) Личне сметње
§ 12

Неуклоњиве личне сметње за склапање брака јесу:
...........................................................................
...........................................................................
...........................................................................
§9 разлика вере;
..........................................................................
..........................................................................
..........................................................................
§ 13

Уклоњиве личне сметње за склапање брака јесу:
........................................................................
........................................................................
.......................................................................
разлика вероисповести;

§ 23

Разлика вере (§ 12 т. 9) чини сметњу, ако једно брачно лице припада верској заједници која нема тајне крштења или чије се крштење не признаје за пуноважно.


§ 25

Разлика вероисповести (§ 13 т. чини брачну сметњу, ако једно брачно лице припада верској заједници чије је крштење признато као пуноважно у православној Цркви, али та заједница није у саставу православне Цркве.
.................................................................................
.................................................................................
................................................................................
Po SPC je:


Jedna vjera: pravoslavlje, anglikanizam, rimokatolicizam, sve vrste protestantizma, jer osoba koja je clan SPC moze da sklopi brak u SPC bez problema sa bilo kojim pojedincem iz nabrojane grupe (§ 25).

Razlicite vjere:oni kojima SPC ne priznaje krstenje ili uopste nisu krsteni te clan SPC ne moze da se vjenca sa nekim iz ove grupe ako doticna osoba ne primi krstenje u SPC (§ 23).

Izvor:
http://74.125.47.132/search?q=cache:yCgi8NBA7bQJ:www.rastko.rs/bogoslovlje/bracna-pravila/index.html+http://www.rastko.org.yu/bogoslovlje/bracna-pravila/index.html&cd=1&hl=en&ct=clnk&gl=ca&client=firefox-a
« Poslednja izmena: септембар 09, 2009, 16:14:58 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #8 poslato: септембар 09, 2009, 16:12:33 »
0
Уводно предавање из Догматике, Епископ браничевски Игњатије,
Одржано 23.10.2007. године,
Теолошки факултет у Београду

„Главни проблем човечанства и читаве творевине је смрт. Смрт није последица греха, као што се у Хришћанству погрешно мислило. Смрт је у природи свега створеног и она не зависи од добра и зла. Зато је погрешно истицати грех као главни проблем човечанства, искупљење од греха, крст, страдање, покајање, моралну чистоту, испуњавање заповести Божијих са циљем да нам Бог опрости грехе. Уопште, погрешно је мислити да су људи нешто згрeшили Богу и да се Син Божији због тога оваплотио. Напротив, етичке норме се стално мењају и зато посматрање Хришћанства из етичке перспективе, тј. из перспективе испуњавања заповести Божијих је теологија која не пије воду, и која не само да је погрешна, него наноси огромну штету Цркви, катастрофално је погубна по Цркву, разара Цркву, и има трагичне последице по живот и постојање.

Испуњавање заповести Божијих није циљ Хришћанства, оно не може решити проблеме, него нас само још више заглибљује у њих и ствара око нас врзино коло. То је погрешна вера прошлих векова, која је бацила Хришћанство на маргине цивилизације и историје, и због које је Хришћанство изгубило важну улогу у друштву. Не треба усмеравати веру ка таквој прошлости у којој се помињу грех, страдање, крст, искупљење, опроштај, морална чистота и испуњавање заповести Божијих, него ка будућности (есхатону) у којој ће се помињати само благодарност (евхаристија).

И у Православној Цркви има Епископа чија је вера окренута ка прошлости, и то је негативна димензија. Али срећом, има и ових који су окренути ка будућности и то је позитивна димензија. Студенти Теолошког факултета требало би да буду на страни позитивне, есхатолошке димензије, да стражаре над њом и да је потенцирају као исправну. Јер, ако она нестане, и студенти ће за то сносити одговорност. А да би се што боље припремили за тај задатак, не треба понављати оно што је рекла Црква, тј. што су рекли Господ Исус Христос и Свети Оци, него треба тумачити њихове, речи, тачније: читати тумачења у савременој теолошкој литератури, нарочито у књигама Митрополита Зизјуласа.”

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #9 poslato: септембар 09, 2009, 16:40:52 »
0
SPC cuti:

ИЗВЕШТАЈ СА ПРВОГ СВЕТСКОГ КОНГРЕСА ВЕШТИЦА У ВЕЛИКОМ ГРАДИШТУ

I opet cuti...

http://www.borbazaveru.info/content/view/1388/1/

Bijase svjetski skup vjestica u Srbiji. Oglasi li se o tome SPC? Ne, precutala je!

Septembra 20. u Beogradu je svjetski skup gradjana Sodoma i Gomora. Oglasi li se o tome SPC? Ne, cuti!

Srbijo, sta se to nudi tvojoj djeci, a tvoja SPC cuti? Je li to sto se nudi na spasenje dusa vase djece, ili je za propast njihovu? Za propast, za vjecnu propast njihovih dusa!

A zasto cuti SPC? Cuti jer se priklonila i poklonila Antihristu!       
« Poslednja izmena: септембар 09, 2009, 17:05:03 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #10 poslato: септембар 24, 2009, 05:13:33 »
0
Globalisticka crkva, globalisticki (masonski) praznik pa i molitva globalisticka,:

22.09.2009

У СТАРОЈ СРПСКОЈ ПРАВОСЛАВНОЈ ЦРКВИ У САРАЈЕВУ СЛУЖЕНА МОЛИТВА ЗА МИР

У Старој српској православној цркви на Башчаршији у Сарајеву је у понедјељак увече, 21. септембра, служена молитва за мир у свијету, поводом Међународног дана мира.
..................................................................................................
..................................................................................................
..................................................................................................
Молитви су присуствовали надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић, апостолски нунциј Алесандро Д` Ерико, представници Јеврејске заједнице у БиХ, замјеник високог представника у БиХ Рафи Грегоријан и командант НАТО штаба у БиХ Сабато Ерико.

Izvor:
http://www.mitropolijadabrobosanska.org/index.php?subaction=showfull&id=1253616244&archive=&start_from=&ucat=13&
Sa proslogodinje molitve na "Dan mira." u Sarajevu


About International Day of Peace, September 21
International Day of Peace Logo

The International Day of Peace ("Peace Day") provides an opportunity for individuals, organizations and nations to create practical acts of peace on a shared date. It was established by a United Nations resolution in 1981 to coincide with the opening of the General Assembly. The first Peace Day was celebrated in September 1982.

In 2002 the General Assembly officially declared September 21 as the permanent date for the International Day of Peace

Izvor:
http://www.internationaldayofpeace.org/
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 02:36:37 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #11 poslato: септембар 24, 2009, 05:20:44 »
0
Cije oznake, toga i vojska:
Krst Malteskih (rimokatolickih) vitezova


Sumadijska eparhija, vladika Jovan


Eparhija zahumsko-hercegovacka i primorska, manastir Tvrdos: templarski krst u podu hrama (donji lijevi ugao)


Selo Pridvorci kod Nevesinja, 2008. godine, Eparhija Zahumsko-hercegovacka i primorska, vladika Gligorije Duric: Badnje vece, banjak i Djeda Mraz!


Vavilonski car sa krstom boga sunca oko vrata.


Eparhija zahumsko-hercegovacka: hram je podignut 2007. godine, a krst na zvoniku templarski i postavljen ukrivo. Krivi krst je masonski simbol (ktitor ove bogomolje je Srbin iz USA).


Vladika Konstantin sa templarskim krstom na ikonostasu.
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 02:38:15 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #12 poslato: септембар 24, 2009, 06:01:46 »
0

Kult Mitre: pecina u kojoj se prinosi zrtva, a sa strane dva covjeka sa stapovima ukrstenih nogu. Odavde je sunce (lijevo) i Mjesec (desno) prenesen u crkvenu ikonografiju pri slikanju Hristovog raspeca.


Eparhija banjalucka, vladicanski dvor: detalji mitraizma.
Banjalucka eparhija: fasada dvor vladike Jefrema ukrasen je templarskim krstovima.


« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 07:16:45 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #13 poslato: септембар 24, 2009, 06:08:51 »
0

Vladika Artemije: da li krug i kvadrat u krugu pripadaju Pravoslavlju? Ne, to je templarska geometrija!
« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 06:36:19 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #14 poslato: септембар 24, 2009, 06:11:49 »
0

Drevni Vavilon i krst kao paganski simbol boga Sunca.


Eparhija sumadijska: vavilonsko-templarski krstovi danas su omiljeni i najcesci motiv u SPC.
« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 06:14:59 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #15 poslato: септембар 24, 2009, 06:16:09 »
0

Astrolosko-astronomski znak Sunca (tacka u krugu) u Davidovoj zvijezdi nije simbol Hrista, niti je hriscanski simbol (manastir Kakovo, metoh manastira Hilandar na Atosu).
Znacenje ovog znaka:
http://books.google.ca/books?id=f_vpGIcW3nMC&pg=PA72&lpg=PA72&dq=perfect+cube+masons&source=bl&ots=eBgEaPW8v9&sig=I7wmNluYRvDxx6WPuTFzBFI_zhs&hl=en&ei=kU4tS9CpMY-1lAeYo_CkBw&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CBwQ6AEwBQ#v=onepage&q=&f=false


Krst u krugu kao simbol Hetitskog boga Sunca (ni to nije hriscanski simbol).
Templarski krst,Bogoridična crkva Ružica, Beograd.
       
« Poslednja izmena: децембар 19, 2009, 23:18:40 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #16 poslato: септембар 24, 2009, 06:28:45 »
0

Crkva Svetog Vasilija Ostroškog na Bežanijskoj Kosi u Beogradu: na krstu iznad ulaza upisan je templarski tajni znak sa donje slike (donji lijevi ugao).Izvor znakova: http://www.edgewoodmasons.org/history-of-the-craft.php

« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 06:34:06 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #17 poslato: септембар 24, 2009, 06:38:17 »
0
Neobično venčanje u manastiru Bukovo kod Negotina
 
 Škotski vitez templar postao srpski zet

 
 Autor: Smiljka Jurasović | 20.08.2009. - 05:00
 
 Škotski vitez templar postao srpski zet
 
 Škotlanđanin Metju Meken, pripadnik viteškog reda templara, prekrstio se i prihvatio pravoslavnu veru u manastiru Bukovo, a nakon par dana, u istoj svetinji, odeven u tradicionalni škotski kilt, jasno i glasno sudbonosno "da" izgovorio je izabranici svog srca Ivani Jeremić iz Negotina. Ovu lepu scenu u manastiru Bukovo, pored svatova iz Negotina, upotpunilo je i tridesetak zadivljenih gostiju iz raznih krajeva sveta odevenih u tradicionalne odežde templara"
 
 
 
 Izvor:
 http://www.blic.rs/reportaza.php?id=106976
Vladika SPC Hristofor javni je pripadnik Templara (izvor: http://www.srpskadijaspora.info/vest.asp?id=5460)
« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 06:50:11 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #18 poslato: септембар 24, 2009, 06:52:49 »
0

Templarski dvoglavi orao.


Arhijereji SPC na svojim mitrama nose zlatne dvoglave orlove sa krugom (Suncem u sredini). Ako kazete da je to vizantijski orlovi, kao prvo mi smo Srbi, a ne Grci. A kao drugo, vizantijski orao nema krug na grudima. Taj orao je simbol Hetitsko-asirijskog suncanog bozanstva.

« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 07:02:14 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #19 poslato: септембар 24, 2009, 19:07:59 »
0

Vavilonski krst sa Hristovim monogramom. To nije Hristov krst, to nije Casni krst, nije krst  Pravoslavne Crkve.


Vavilonski krst!


Vavilonski krst na odezdi vladike Teodosija.

Hristov krst biva odbacen, vavilonski krst postaje simbol SPC.


U Pravoslavnoj Crkvi nikad vidjeno: rogati krst!


Templarski krst!
« Poslednja izmena: септембар 24, 2009, 19:31:40 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #20 poslato: септембар 26, 2009, 23:13:44 »
0

Tajno pricesce rimokatolika u SPC: Agnec i vino kao cast braci iz sestrinske im Crkve (da se vlasi ne dosjete, umjesto uobicajenog putira tu su stakleni putiri).

 Агнец (старословенски: «јагње») је средишњи део просфоре (квасног хлеба), крстолико означен грчким словима ИС XC НИ КА (Исус Христос побеђује) Агнец се копљем исеца из просфоре и приноси на Евхаристији, како би постао тело и крв Христова од чега се верни причешћују.
 
 Симболички приказује Исуса Христа, који као јагње (агнец) узима грехе света на себе и страда ради спасења истог.


SPC: hramovna slava (i franjevacki fratar je okretao krsni hljeb)!


SPC: i rimokatolici oko pravoslavnog oltara!

Sta sve ovo govori? Sve ovo govori i pokazuje da sadasnja SPC nije Pravoslavna Crkva, vec je, kao i ostale jersi, lazna crkva i tu spasenja nema.

А ШТА КАЖУ КАНОНИ СВЕТИХ САВОРА?

10. Правило Св. Апостола. -Који се заједно са одлученим, ма било у кући, буде молио, нека се одлучи.

11. Правило Св. Апостола- Клирик, који се буде молио заједно са свргнутим клириком, нека се свргне и он.

45. Правило Св. Апостола- Епископ, или презвитер, или ђакон, који се са јеретицима само и молио буде, нека се одлучи; ако им пак допусти, као клирицима, да што раде, нека се свргне.

46. Правило Св. Апостола- Заповедамо да се свргне епископ, или презвитер, који призна крштење или жртву јеретика. Јер како се слаже Христос с велијаром? Или какав удео има верни с неверником?

33. Правило Лаодикијског Сабора - С јеретицима или расколницима не сме се заједно молити.

32. Правило Лаодикијског Сабора- Не треба примати јеретичких благослова, јер су они више злословља него ли благослови.

34. Правило Лаодикијског Сабора- Ниједан хришћанин не сме остављати мученике Христове и обраћати се лажним мученицима, тј. јеретицима, или који су пре јеретици били, јер су они далеко од Бога. Нека су дакле анатема, који се к њима обраћају.

38. Правило Лаодикијског Сабора- Не сме се празновати заједно са незнабошцима, нити општити у њиховом безбожју.

6. Правило Лаодикијског Сабора- Не може се допуштати јеретицима, који остају упорни у јереси да улазе у Дом Божји.

10. Правило Лаодикијског Сабора- Који Цркви припадају, не смеју равнодушно женити своју децу са јеретицима.
« Poslednja izmena: новембар 17, 2009, 03:15:35 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #21 poslato: септембар 27, 2009, 21:28:39 »
0

Najbolji klasicni fotoaparati sa blicom mogu da registruju necastive duhovne sile. Obratite paznju na bjelkaste krugove na ovoj fotografiji: to su djavoli u svojim djavoljim oreolima ("slavama").
Pogledajte lik sa prekrstenim rukama na grudima i obrati paznju na njegovu mantiju na koljenu desne noge: tu se vidi bjelkasti krug. Takvih krugova razlicitih velicina (zavisno od ranga) ima po cijeloj fotografiji, a najveci su najstarijem, celavom tipu sa naocalama.To nije slucajno!
« Poslednja izmena: септембар 27, 2009, 21:32:18 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #22 poslato: септембар 28, 2009, 18:21:12 »
0

 На фотографији  се види фра Петар, како окреће славски колач са протојерејом- ставрофором Радивојем Круљем и јерејом Немањом Лукетом, на храмовној слави цркве у Коњицу, посвећеној Светом Василију Великом, 1. јанура 2008., по нашем календару.

"Јереси... неће наследити Царства Божијега" (Гал 5,20-21)

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #23 poslato: октобар 04, 2009, 05:07:10 »
0

Tajno pricesce rimokatolika u SPC: Agnec i vino kao cast braci iz sestrinske im Crkve (da se vlasi ne dosjete, umjesto uobicajenog putira tu su stakleni putiri).

Evo ucesnika gornjeg dogadjaja:Sve do pojave ove slike na Virtuelnoj Srbiji, na ihtusu i na Krstarici,  bio je cijeli foto-album sa ove "Liturgije" postavljen na sajtu Backe eparhije. I sve su uklonili ovih zadnjih sedam-osam dana. Zaboravli su ovu gore sliku na sajtu  unijatske SPC.
I lazovima da skratim jezik! :hvala:

Izvor:
http://images.google.ca/imgres?imgurl=http://www.spc.rs/files/u5/2009/10/patron2.jpg&imgrefurl=http://www.spc.rs/sr/aggregator/categories/2%3Fpage%3D3&usg=__V9GqdK0RqNu4QkrxfsXeGMc4wqA=&h=335&w=500&sz=112&hl=en&start=29&um=1&tbnid=fqqQHgH3tGNaIM:&tbnh=87&tbnw=130&prev=/images%3Fq%3Dbacka%2Beparhija%26ndsp%3D20%26hl%3Den%26client%3Dfirefox-a%26channel%3Ds%26rls%3Dorg.mozilla:en-US:official%26sa%3DN%26start%3D20%26um%3D1
« Poslednja izmena: октобар 04, 2009, 05:08:58 Metrolog »

Van mreže pfc011

 • Novajlija
 • **
 • Poruke: 19
 • Vrednost poruka: +6

 • Aktivnost
  0%
  • photos
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #24 poslato: октобар 05, 2009, 00:15:04 »
0
jel ono bese Marx rekao da je religija opijum za narod? ;)

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #25 poslato: октобар 07, 2009, 01:28:28 »
0
Pravoslavlje je spasavajuca vjera, a ono sto ubija (opijum) je religija.

Hvala ti na javljanju i komenaru! Ti si prvi, nadam se da ce se jos neko ukljuciti!
« Poslednja izmena: октобар 07, 2009, 21:25:32 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
« Poslednja izmena: децембар 19, 2009, 23:17:41 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #27 poslato: октобар 13, 2009, 06:41:29 »
0

Gromoviti znaci, drevni Perunovi simboli, često izdjelani, nacrtani ili ugravirani na krovovima kuća, posebice u istocnoslovenskim narodima, da bi zaštitili ljude od gromova.


Znak paganskog boga Peruna, crkva u Selu Baljci kod Bilece, Eparhija Zahumsko-hercegovacka i primorska


Znak boga Peruna, Selo Celebici kod Konjica, Eparhija Zahumsko-hercegovacka


Perunov znak na crkvi u selu Klepci, Eparhija zahumsko-hercegovacka


Selo Biocic, znak boga Peruna na crkvi sv. Petra i Pavla, Eparhija dalmatinska


Znak boga Peruna na crkvi sv. Arhandjela Mihaila, Drnis, Eparhija dalmatinska   


Suncano kolo na crkvi sv. Dimitrija, selo Konjevrati, Eparhija dalmatinska (namjesnistvo sibensko) i suncano kolo na hinduistcikom hramu (dole).

Ciji znakovi, toga i vojska!

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #28 poslato: октобар 13, 2009, 18:17:23 »
0

Perunov znak na manastiru Krka, Eparhija dalmatinska


Ovo je paganski simbol i nema nikakve dodirne tacke sa hriscanstvom (manastir Krka).Vjerujem da niko i ne zna sta to zapravo znaci.Manastir Krka. Zar su ovo krstovi? Ne, to su strane svijeta!


Perunov znak, Ivosevici kod Sibenika, Eparhija dalmatinska,


 
 Perunov znak, crkva Biovcino Selo, parohija Kistanje


Kistanje, Eparhija dalmatinska. Sta je ovo na zvoniku? Je li to hriscansko ili je kabalisticko drvo zivota?Crkva na Rijeci, Eparhija gornjekarlovacka: tajna nehriscanska simbolika na podu hrama! Ima li iko da objasni sta je to?

Ne treba da se cudimo sto su Srbi otjearni iz Krajine!

.
« Poslednja izmena: октобар 13, 2009, 18:35:56 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #29 poslato: октобар 13, 2009, 19:15:55 »
0

Simbol Peruna


Nije li ovo kolo isto kao Perunov znak?

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #30 poslato: октобар 22, 2009, 23:24:05 »
0
Rodio se mis, zatresla se gora
 Ide papa, sa papom se mora
 
 Prodali su duse pravoslavnog roda
 Izadjose iz Hristovog broda
 
 Zemno blago i zemaljska sloga
 Drazi su im od Gospoda Boga
 
 U trpljenju ne zele do slave
 No palate i dvorove prave
 
 Hvale sebe i nauke svoje
 U Predanju ne zele da stoje
 
 Razgradjuju sto zidahu sveti
 Anatemom braca im ukleti
 
 Zvone zvona i trube fanfare
 Postali smo duhovne funjare
 
 Slavno sjeme Nebeske Srbije
 Slavno bilo, ali vise nije
 
 Izmetnu se i dusom i krvlju
 Srbski hrasti predali se trnju
 
 Predali se mamonu i strasti
 U djavoljoj draze im je vlasti
 
 Odstupise od Gospoda Hrista
 Jer im savjest vise nije cista
 
 Zigosani pecatom od srama
 Nad Srbinom paklena je tama
 
 Nebo grmi, zemlja podrhtava
 Odstupise andjeli i slava
 
 Krsnog znaka nad Srbinom nema
 U paklu se Srbu kuca sprema
« Poslednja izmena: јануар 27, 2010, 17:54:17 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #31 poslato: октобар 24, 2009, 23:09:29 »
0
Citat
ZE09102312 - 2009-10-23
Permalink: [url=http://www.zenit.org/article-27320?l=englishOrthodox-Catholic]http://www.zenit.org/article-27320?l=englishOrthodox-Catholic[/][/url] Commission Studies Primacy of Peter
Concludes 11th Plenary Session in Paphos
By Jesús Colina

PAPHOS, Cyprus, OCT. 23, 2009 (Zenit.org).- The International Mixed Commission for Theological Dialogue Between the Catholic Church and the Orthodox Church has progressed in its reflection on the role of the bishop of Rome.
 
The commission issued a joint communiqué reporting on its progress at the end of its 11th plenary session, ended today in Paphos. The document in question is titled "The Role of the Bishop of Rome in the Communion of the Church in the First Millennium."
 
The document is based on a draft prepared by an Orthodox-Catholic committee, which met in Crete last year. At present, the commission is reflecting on the role of the Bishop of Rome in the communion of the Church in the first millennium -- before the Great Schism of 1054.
 
The current work of the commission responds to the appeal made by Pope John Paul II in his 1995 encyclical "Ut Unum Sint" on the "ecumenical commitment," in which he proposed "finding a way to exercise the primacy that, without giving up in any way what is essential to its mission, opens to a new situation."
 
This is possible, he added, as "for a millennium Christians were united by the fraternal communion of faith and sacramental life, the See of Rome being, by common consent, the moderator when disagreements arose among them on matters of faith or discipline."
 
John Paul II himself invited both sides to seek "naturally together, the ways with which this ministry can carry out a service of faith and love recognized by one another."

Still working

"During this plenary meeting, the Commission analyzed with great care and amended the draft of the Mixed Coordination Committee, and decided to complete its work on the text next year, calling a new meeting of the Mixed Commission," the communiqué reported.
 
The meeting was attended by 20 Catholic members; all Orthodox Churches were represented, with the exception of the Patriarchate of Bulgaria.
 
The commission worked under the guidance of two co-presidents: the Catholic representative was Cardinal Walter Kasper, president of the Pontifical Council for Promoting Christian Unity; and the Orthodox representative was Metropolitan Ioannis Zizioulas of Pergamum.

On Saturday, the co-presidents and other participants, among whom was Argentine Cardinal Leonardo Sandri, prefect of the Congregation for Eastern Churches, were received in the presidential palace by Demitris Christofias, president of Cyprus, who placed his hope "in this important dialogue for a world still divided."

The president "expressed his best wishes for progress in communion between the two Churches in the future," the communiqué reported.

Protests of radical Orthodox opposed to dialogue with the Catholic Church interrupted the work of the weeklong meeting. The country's police arrested four citizens and two monks of the monastery of Stavrovunio, confirmed Amen.gr.

The Orthodox representatives called the protests "totally unjustifiable and unacceptable, as they present false information which creates confusion," the communiqué stated. "All the Orthodox members of the commission re-affirmed that the dialogue continues with the decision of all the Orthodox Churches and advances with fidelity to the truth and to the Tradition of the Church."
 
The mixed commission was established by John Paul II and Ecumenical Patriarch Dimitrios I in Istanbul on Nov. 30, 1979, on the feast of St. Andrew (Patron of the Church of Constantinople).


Citat
ОКОНЧАН БОГОСЛОВСКИ ДИЈАЛОГ НА КИПРУ

         Једанаесто засиједање Мјешовите међународне комисије за богословски дијалог између Православне и Римокатоличке Цркве одржан је у Пафу на Кипру, граду са богатом историјом, који је примио три апостола – Павла, Варнаву и Марка. Великодушно и очинско гостопримство овом сусрету, који је трајао од 16-23. октобра, пружила је Кипарска Православна Црква. 

   У сусрету је учествовало двадесет представника Римокатоличке цркве, с тим што неки нису били у могућности да дођу. Све Православне Цркве, са изузетком Бугарске Патријаршије, биле су представљене.

Комисија је радила под руководством двојице ко-предсједника, кардинала Волтера Каспера и митрополита Пергамског Јована, којима су асистирали двојица секретара, монсињор Елефтерио Ф. Фортино и митрополит Сасимски Генадије.

На уводном засиједању у суботу 17. октобра, комисију је топло поздравио домаћин, митрополит Пафски Георгије, који је истакао значај одржавања оваквог сусрета у овом апостолском граду.

Истог дана римокатолички представници су служили у римокатоличкој цркви Часног Крста у Никозији, и том приликом кардинал Каспер је изразио захвалност Кипарској Цркви, а посебно митрополиту Георгију.

Православни делегати су свету Литургију служили такође у Никозији, у цркви Фанеромени.  Началствовао је поглавар Кипарске Цркве, Његово Блаженство архиепископ Хризостом.

Током првог дана, као што је уобичајено, православни и римокатолички делегати су одржали одвојене састанке, на којима су координисали предстојећи рад.

Током овог састанка православни учесници су између осталог разматрали негативне реакције на Дијалог у одређеним православним круговима. Сви учесници су ове реакције окарактерисали као неосноване и неприхватљиве, и закључили да уносе нетачне информације које изазивају забуну.


Као што је одлучено на последњем пленарном засиједању у Равени 2007, Комисија је разматрала тему (Улога епископа Рима у заједници Цркве у првом миленијуму), на основу нацрта текста који је припремиио Мјешовити координациони комитет, који се састао у Грчкој прошле године.

 Током овог пленарног засиједања, Комисија је пажљиво размотрила и допунила нацрт текста Мјешовитог координационог комитета, и одлучила да ће свој рад наставити следеће године, када ће се поново састати Мјешовита комисија. Коначни текст са овог засиједања није састављен, и сваки текст који се појави, неће бити валидан.

Одлучено је да ће домаћин дванаестог засиједања бити кардинал Кристоф Шонборн у Бечу од 20-27. септембра 2010.

Једанаесто пленарно засиједање се завршило православном вечерњом службом у храму светог Теодора у Пафу, након чега је услиједио пријем код митрополита Георгија.

Сусрет Мјешовите комисије је обиљежио дух пријатељства и повјерљиве сарадње. Учесници комисије захваљују на великодушном гостопримству Кипарске Цркве и будући рад препоручују молитвама вјерних.

[url=http://radiosvetigora.wordpress.com]http://radiosvetigora.wordpress.com[/][/url]


Rimski izvjestaj: "...on its progress at the end of its 11th plenary session,..."

Od Ravene oktobra 2007 ovo zasijedanje na Kipru zavrseno je progresom , tj. napretkom!

Citat
Still working

"During this plenary meeting, the Commission analyzed with great care and amended the draft of the Mixed Coordination Committee, and decided to complete its work on the text next year, calling a new meeting of the Mixed Commission," the communiqué reported.


Rimski izvjestaj: na Kipru je odluceno da se Mjesovita komisija sastane sljedece godine i da se taj posao zavrsi.

Citat
Током овог пленарног засиједања, Комисија је пажљиво размотрила и допунила нацрт текста Мјешовитог координационог комитета, и одлучила да ће свој рад наставити следеће године, када ће се поново састати Мјешовита комисија. Коначни текст са овог засиједања није састављен, и сваки текст који се појави, неће бити валидан.

 
U tekstu sa Cetinja to isto potvrdjuju, ali se pravdaju  da taj posao (tekst) na Kipru nije konacno zakljucen i da svaki tekst, tj. izvjestaj o progresu, koji rimska strana pominje, nece biti validan. Ocito je da se krije u cemu je onaj progres kiparskog dogovaranja na koji se pozivaju rimokatolici.
« Poslednja izmena: октобар 24, 2009, 23:27:05 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #32 poslato: октобар 25, 2009, 12:46:25 »
0
Otac Nikolaj, Manastir Crna Reka

Otac Nikolaj 01/16


Iguman Nikolaj
« Poslednja izmena: октобар 25, 2009, 13:23:26 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #33 poslato: октобар 26, 2009, 18:40:07 »
0

Simboli geometrije na podu manastira Decani

Zadnjih godina vrsi se zamjena podova u hramovima SPC i postavlaju se novi sa geometrijskim simbolima po ugledu na templarsko-papske hramove.

Mnogi tvrde da su to samo geometrijske figure kao ukrasi, ali smecu sa uma da u jednom hramu nista nije bez simbolike.

Pogledajmo sliku poda iz manastira  Decani: krug u centru sa dvanaest koncentricno rasporedjenih krakova prema centralnom krugu. Ako je ovaj centralni krug Sunce u bukvalnom smislu, onda su ovi kraci 12 mjeseci godine.

Ako su to znakovi vremena u bukvalnom smislu, sto ce to u pravoslavnom hramu, nije to meteoroloska stanica?

Ako je centralni krug, u duhovnom smislu, Isus Hrist a 12 apostola su kao 12 krakova, zasto je to ugradjeno u pod da se po tome gazi? Zar to nije negiranje Hrista, ruganje i antihriscansko gazenje?

Hajde, duhovna cada SPC, da cujemo sta vam ovo predstavlja?

.

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #34 poslato: октобар 26, 2009, 18:41:09 »
0
Citat: Rechke;11406705
Po prvi put mogu donekle da se složim sa tobom, ali - znak možda jeste perunov, ali hrišćanstvo ga je prihvatilo i dalo mu hrišćansku suštinu, radi lakšeg pridobijanja naroda, znak više nema veze sa paganstvom. Ako ćemo tvojom logikom onda ni slavu ne bismo slavili, pošto joj je poreklo pagansko, ali joj je suština hrišćanska


Ovaj znak iz "zupcanika nebeske sfere" nalazi se po mnogim hramovima SPC ( http://virtuelnasrbija.com/klub/index.php?topic=279.20 ). Stali ovo znaci? Sve do ove teme i otkrivanja tajne simbolike na hramovima SPC, nisam ni znao koliko su misticna tajna drustva rasirena unutar arhijereja SPC.


Neobicni krst na Casnim dverima i tajna (sveta?) geometrija iscrtana na podu novog hrama sv. Nikole u Nisu (nije cudo sto je stari zapaljen da bi se sve ovo mirnije izvelo).
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 05:11:28 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #35 poslato: октобар 30, 2009, 04:34:04 »
0

Simboli geometrije na podu manastira Decani

Zadnjih godina vrsi se zamjena podova u hramovima SPC i postavlaju se novi sa geometrijskim simbolima po ugledu na templarsko-papske hramove.

Mnogi tvrde da su to samo geometrijske figure kao ukrasi, ali smecu sa uma da u jednom hramu nista nije bez simbolike.

Pogledajmo sliku poda iz manastira  Decani: krug u centru sa dvanaest koncentricno rasporedjenih krakova prema centralnom krugu. Ako je ovaj centralni krug Sunce u bukvalnom smislu, onda su ovi kraci 12 mjeseci godine.

Ako su to znakovi vremena u bukvalnom smislu, sto ce to u pravoslavnom hramu, nije to meteoroloska stanica?

Ako je centralni krug, u duhovnom smislu, Isus Hrist a 12 apostola su kao 12 krakova, zasto je to ugradjeno u pod da se po tome gazi? Zar to nije negiranje Hrista, ruganje i antihriscansko gazenje?

Hajde, duhovna cada SPC, da cujemo sta vam ovo predstavlja?

.Decani: kvadrat, u kvadratu tri velika kruga i u trecem najmanjem jos jedan mali krug sa dvanaest cudnih "krakova" (prva slika). Da li to ista znaci u Pravoslavlju? Ako znaci, pa zasto su ti simboli pod nogama svestenika SPC?
« Poslednja izmena: октобар 30, 2009, 04:37:45 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #36 poslato: октобар 30, 2009, 04:44:50 »
0

Decani: bez komentara!

8.Proskomidija: dveri ka Večnome

Ako vas upitaju, prijatelji moji, ko ste vi, šta ćete odgovoriti? Odgovorite: hrišćani. Da, hrišćani - to je počasno ime. Za to ime nisu žalili svoje živote prvi hrišćani, za to su ime mučenici pretrpeli surova mučenja, čak i smrt. Po čemu se razlikuje zvanje hrišćanina od svakog drugog? Po Čaši životvornoj. Hrišćanin jedini od ljudi iz celog sveta prima od Božanske prirode Hrista Spasitelja. Hrišćanin se pričešćuje na Božanstvenoj liturgiji, eto zašto treba toliko ceniti Liturgiju. Opet vam ponavljam: smatrajte izgubljenim onaj dan u koji vam nije pošlo za rukom da budete na toj božanskoj službi. To je Božije kandilo koje je zapalio Hristos Spasitelj, to je brilijant koji je kupljen Njegovom Krvlju.

Već smo počeli da govorimo o proskomidiji, prvom delu Liturgije. Nakon vozglasa: “Blagosloven Bog”, sveštenik uzima prosforu pripremljenu za Agneca, u levu ruku, a desnom kopljem tri puta čini krsni znak nad pečatom prosfore, govoreći: “Kao ovca na zaklanje bi vođen”. Zatim zaseca levu stranu s rečima: “I kao nevino jagnje, nemo pred onim koji ga striže, tako ne otvara usta Svojih”. Zasecajući gornji deo prosfore, sveštenik govori: “U smirenosti Njegovoj sud se Njegov uze” - i, zarezujući donji deo, izgovara: “A poreklo Njegovo ko će iskazati?”

Ove četiri rečenice se sve proročki odnose na Hrista Spasitelja Koji je zaista pred neprijateljima Svojim bio krotak i bez glasa, kao jagnje pred svojim gospodarem koji raspolaže njegovim životom. Treća rečenica naročito je značajna, ona glasi, da je Hristos Spasitelj tako smiren da čak nije ni zahtevao poštovanje zakona prilikom suđenja. Njega su osudili samo za jednu noć u sinedrionu, što je kršilo sve zakone suda, ali Spasitelj nije protestvovao protiv tog bezakonja. Četvrta rečenica, naprotiv, ukazuje na to da je taj smireni AgnecBogočovek, naročitog porekla; Njegov rod, Njegovo poreklo ne može se saznati zato što je ono božansko.

Nakon što je napravio četiri zaseka, sveštenik stavlja /koplje/ s desne strane i vadi isečeni deo prosfore - četvorougaoni deo - s rečima: “Jer se uzima od zemlje život Njegov”. Izvađeni deo prosfore sveštenik stavlja na diskos s pečatom nadole i žrtvuje ga rasecajući ga kopljem krstoliko, govoreći: “Žrtvuje se jagnje Božije, koje uzima greh sveta...” Ta prva častica položena na diskosu, naziva se Agnec, ona izobražava Isusa Hrista. Za vreme vršenja Evharistije ona se pretvara u Njegovo Telo.

Zatim, okrenuvši nagore časticu onom stranom na kojoj je prikazan krst, sveštenik probada kopljem desnu stranu dela i govori: “Jedan od vojnika probode Mu rebra kopljem”; izgovarajući reči: “I odmah izađe krv i voda”, on uliva u čašu vino i vodu i blagosilja čašu. Ova prosfora /u tom trenutku kao da/ prikazuje Prečistu Bogorodicu. Prema tumačenju Svetih Otaca, odvajanje Agneca od nje predstavlja prasliku Rođenja Hristovog.

Sveštenik izobražava Duha Svetoga kroz Kojeg se izvršilo vaploćenje Sina Božijeg; đakon podseća na arhangela Gavrila, vesnika vaploćenja Isusa Hrista. Stavljajući Agneca na diskos, sveštenik predstavlja prasliku polaganja Isusa Hrista u jasle - diskos podseća na jasle i pećinu, ali on takođe podseća i na grob nov, gde su Josif i Nikodim položili Hrista.

Uzevši drugu prosforu, sveštenik govori: “U čast i spomen Preblagoslovene Vladičice naše Bogorodice...” - i, izvadivši časticu, stavlja je na desnu stranu od Agneca, govoreći: “Stade Carica s desne strane Tebi, odevena u pozlaćene rize, preukrašena”. Ova častica prikazuje Prečistu Devu Mariju, čije molitve i priziva sveštenik zato što se Majka Božija neprestano moli za svet pred prestolom Božijim.

Treća prosfora se naziva devetočinom. Ona se tako naziva zato što se iz nje vadi devet častica u čast svetih Božijih ugodnika. Anđeoska vojska se, prema učenju Crkve, deli na devet činova. Isto se tako i sveti - pobednička Crkva - dele na devet činova. Eto u čast tih devet činova se i vade častice iz treće prosfore. Toj prosfori se pridaje poseban značaj, jer se sveštenik naročito dugo moli nad njom.

Sveti koji se prizivaju prilikom vađenja častice treće prosfore kao da ovoj daju svoju blagodat - eto zašto tu prosforu posebno daju bolesnicima, patnicima, onima kojima je potrebno ukrepljenje duhovnih snaga. Uzevši ovu prosforu sveštenik izgovara: Lasnog i slavnog proroka, preteče i Krstitelja Jovana” - vadi časticu, počinje prvi red i stavlja je s leve strane od Agneca. Zatim, vadeći prvu časticu prvog reda, govori: “Svetih slavnih proroka: Mojsija i Arona, Ilije i Jeliseja, Davida i Jeseja, svetih triju mladića, proroka Danila i svih svetih proroka” - i stavlja izvađenu časticu pored prve. Druta častica je posvećena svim prorocima koji su objavili dolazak Hristov, /Treća je posvećena svetim apostolima/.

Prva častica iz drugog reda služi kao uspomena na arhijereje: prvo se pominju veliki svetitelji Vasilije Veliki, Grigorije Bogoslov, Jovan Zlatoust, a zatim svetitelji vaseljenski i ruski. Vadeći drugu časticu drugog reda, sveštenik pominje svete mučenike i mučenice. Šesta častica se posvećuje uspomeni na prepodobne žene i matere. Tom se časticom završava drugi red. Prva častica trećeg reda služi kao uspomena na svete besrebrenike i čudotvorce. Osma častica se stavlja u čast svetih bogootaca Joakima i Ane koji su poslužili delu spasenja kroz Presvetu Devu Mariju. Vadeći ovu časticu, sveštenik pominje još svetoga, koji se praznuje toga dana i u čiji pomen je osnovan hram, i sve svete. Poslednja, deveta častica posvećuje se uspomeni na Jovana Zlatousta i njome se završava treći red. Na taj način, na diskosu se pojavljuje devet častica koje nas podsećaju na naše zastupnike pred Bogom.

Uzevši četvrtu prosforu, sveštenik pominje patrijarha, vaseljenske patrijarhe i mesnog episkopa i, izvadivši časticu, stavlja je ispod Agneca; zatim vadi častice za žive, ponavljajući: “Pomeni Gospode...” - i stavlja izvađene častice ispod prve. Petu prosforu posvećuje umrlima. Pominjući njihova imena sveštenik ponavlja: “Pomeni, Gospode...” Izvađene častice stavlja ispod častica, izvađenih za zdravlje. Poslednju časticu sveštenik vadi pominjući svoju nedostojnost. Na taj način, četvrta prosfora služi za pominjanje svih članova Crkve živih, a peta Crkve upokojenih. To pominjanje na proskomidiji ima veliki značaj zato što na kraju Liturgije sveštenik spušta sve izvađene častice u čašu sa Svetim Tajnamai moli se: “Omij, Gospode, svetom Krvlju Tvojom, grehe ovde pomenutih slugu Tvojih...”

IZVOR:
http://74.125.93.132/search?q=cache:MQAUDLkkwbwJ:www.manastir-lepavina.org/novosti/index.php/weblog/detaljnije/biti_sa_gospodom_na_svetoj_liturgiji/+agnec+koplje+liturgija&cd=4&hl=en&ct=clnk&gl=ca&client=firefox-a

-----------------------------------------

Sve do neki dan ja sam mislio i vjerovao da je u svetom putiru samo tijelo i krv Hristova.

Kad gle: u putir se prije priziva Svetog Duha na osvecenje vina i hljeba u putiru i tajnovitog pretvaranja u krv i tijelo Hristovu, u taj isti putir stavlja se cestica hljeba iz druge prosfore (hljeba) za Bogorodicu.

 Iz treceg hljeba devet cestica: za andjele, za sv. Jovana, za proroke, za sv. tri Arhijerarha, za mucenike i mucenice, za zene i matere, za sv. Kozmu i Damjana, za sv. Joakima i Anu, za sv. Jovana Zlatoustog.

Iz cetvrtog hljeba ili prosfore vade se cestice za vaseljenskog patrijarha, za lokalnog episkopa i cestica za zive.

Iz pete prosfore vadi se cestica za mrtve.

I sve te cestice sa tanjira (diskosa) stavljaju se u putir sa vinom i vodom skupa sa onom prvom cesticom iz agneca koja predstavlja Hristovo tijelo). I nakon osvecenja iz ovog putira se svi pricescuju pa sta kome dopadne.

Da li je ovo pricesce koje nam je Hristos ustanovio na posljednjoj veceri? Da li je ovo pricesce koje pominju sveti apostoli? Da li je ovo pricesce 318 bogonosnih otaca Prvog vaseljenskog sabora? Ko je i kad je ovo smislio i ustanovio? Je li i ovo Tajna?
« Poslednja izmena: октобар 30, 2009, 23:03:38 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #37 poslato: октобар 30, 2009, 22:56:41 »
0
Gornji tekst je sa zvanicnog sajta  Eparhije zagrebacko-ljubljanske SPC. Evo jos jasniji primjer da se radi kako ne treba:

Kuda i dokle

Kuda i dokleKako je kod nas krenulo ide po onoj izreci “Oj, Todore, Todore, svakim danom sve gore”. A najgore je to što oni koji koji imaju ne samo vlast, nego i dužnost da ispravno upravljaju rečju (Tvoje ja) Njegove istine od toga odstupaju. Ne svi!

 dr. Mateja Matejić - protojerej-stavrofor, 30.09.2008

+++

Bogu hvala, imamo mi još istinskih episkopa koji pravilno upravljaju rečju Božije istine. Ali ima i onih koji odstupaju. I odstuapnja su sve brojnija.

Počelo je time da što je vekovima bila praksa Svete srpske Pravoslavne Crkve. Poučili su nas da je pogrešno na kanonu evharistije čitati molitvu Svetome Duhu koja se čita i na trećem času. A čime su to zamenili: izdiranjem na pojca i narod i to upravo na kanonu evharistije!

Opominju nas da je sveštenik dužan pokoravati se episkopu kao samome Hristu. A šta da radimo ako se taj episkop ne pokorava Saboru? I takvi episkopi izgovaraju “Vjeruju” i deveti član toga “Vjeruju” koji glasi - “I u jednu svetu, sabornu i apostolsku Crkvu”.

Šta ako taj episkop nije pastir nego vuk u jagnjećoj koži? Šta ako taj episkop koji je i profesor budućim sveštenicima i možda episkopima propoveda i uči jeres? Da li da prihvatimo da je homoseksualnost nešto prirodno - nije sa neba palo (citat iz njegovog predavanja!). I da li da ga slušamo, poštujemo i prihvatimo njegovu jeretičku nauku po kojoj duša nije besmrtna? Pa ako je on u pravu i mi prihvatimo njegovu nauku, onda nam nisu potrebni ni episkopi, ni sveštenici, ni Crkva, jer ako duša nije besmrtna onda neće biti ni Strašnog suda, jer nema kome da se sudi, a onda nema ni raja ni pakla.
U bogoslovijama su nas učili i mi smo sve dosad praktikovali da za Sveto pričešće koristimo samo agnec (jagnje): deo na prosfori na kome je utisnut žig IS HS NI KA, s tim što se deo IS stavlja u putir, sa HS se pričešćuju oni koji služe svetu liturgiju (ili onaj jedan koji služi) a sa NI i KA vernici. Pretvaranje hleba i vina u telo i krv Hristovu se za vreme evharistije obavlja na taj način što onaj koji služi svetu liturgiju, pokazujući na AGNEC izgovara, “I učini ovaj Hleb telom Hrista Tvoga”. Zatim, pokazujući na putir, izgovara: “A to što je u čaši ovoj Časnom krvlju Hrista Tvoga”. A onda svešenik (ili episkop, ako on služi) osenjuje agnec i putir krsnim znakom izgovarajući: “Pretvorivši ih Duhom Tvojim Svetim”.

Da napomenemo da su na diskosu pored agneca čestica za spomen Bogorodice, devet častica za devet činova, i čestice (mnogobrojne) za zdravlje živih i za pokoj duša preminulih. [COLOR="Green"]Ali te čestice nisu deo agneca, i njima se ne pričešćuje, nego ih samo po završetku liturgije upotrebe ili sveštenik ili, a ako je đakon sasluživao, onda đakon.[/COLOR]

Tako je to bilo vekovima!E, ali nije više! Ovih dana mi je telefonirao jedan sveštenik iz Zapadno-američke eparhije (koja u svom nazivu nema ni srpska ni pravoslavna). Nisam bio kod kuće kada je telefonirao, ali mi je ostavio poruku na telefonskoj sekretarici u kojoj me pita da li znam da episkop te Zapadno-američke eparhije, kada služi, pričesti se delom agneca označenim sa HS, i ako ima saslužujućih sa njime i oni tako isto. Onda izruči sa putira sve što je na putiru i sa time pričešćuje vernike, pa ko šta dobije. Da li su se onda vernici pričestili telom i krvlju Hristovom ili česticom za žive, ili česticom za mrtve ili nekom od devet čestica za devet činova? Da li je to Sveto Pričešće?

Požalio sam se jednom čestitom sluzi Hristovom i evo šta mi je odgovorio:

    Nažalost nije on jedini u našoj Crkvi. Grkofilska struja to čini i ne znam čime to objašnjavaju. Zašto se oni (Vladike i sveštenici) ne pričešćuju česticama izvađenim za žive i usnule?

Dobro bi bilo da episkopi na to pitanje odgovore.

 

dr. Mateja Matejić
protojerej-stavrofor

IZVOR:
http://www.novinar.de/2008/10/01/kuda-i-dokle.html#more-10529
« Poslednja izmena: октобар 30, 2009, 23:08:10 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #38 poslato: октобар 31, 2009, 03:20:39 »
0

Ovo je novi hram u pravoslavnoj Sumadiji.Iznad casnih dveri je Da Vincijeva "Posljednja vecera". Da li je slucajno odabrana ova nepravoslavna slika jednog nepravoslavca kao ceona ikona pravoslavnog ikonostasa u Sumadiji? Ne, nije slucajno, nego je tu postavljena namjerno i smisljeno da djavo prisutnima vrti mozak necastivim proznim slikama "Da Vincijevog koda."

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #39 poslato: новембар 07, 2009, 16:42:40 »
0

Hetitsko "nocno Sunce" i dnevno Sunce (pociva na sedam krugova, tj. sedam dana).


Sunce iza krsta (sa desne Tadiceve strane) i krilato Sunce na sarkofagu Stefana Decanskog, tajna sakrivena pod znakom krsta!


Sunce u krstu (kao ono s desne Tadiceve strane), Decani.


Sunce iza krsta (sa desne Tadiceve strane) i krilato Sunce na sarkofagu Stefana Decanskog, tajna sakrivena pod znakom krsta!


Sunce u krstu (kao ono s desne Tadiceve strane), Decani.
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 02:43:02 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #40 poslato: новембар 07, 2009, 20:08:36 »
0Sta znaci onaj krilati krug sa krstom na civotu sv. Stefana Decanskog?Da mi Srbi zaista nismo porijeklom od Hetita?  ;)

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #41 poslato: новембар 08, 2009, 16:55:59 »
0

Originalni drveni kivot sv. Stefana Decanskog setaju trgovci SPC od muzeja do muzeja (dok mu se ne izgubi trag u preprodaji antikviteta).

Citat
ВИЗАНТИЈА НА ПЕТОЈ АВЕНИЈИ


«Крајем марта у Метрополитен музеју у Њујорку отворена је трећа по реду изложба посвећена византијској уметности под називом: Византија, вера и моћ (1261-1557.) Од тада се на згради музеја на Петој авенији вије барјак Византије , а изложбом је обележен долазак пролећа у Њујорк. Први пут на једном месту сакупљено је више од 350 ремек-дела из 30 земаља Европе и Азије. Много простора је дато делима с нашег подручја: фрагментима фресака, предметима као што су сребрни динари из времена Душана и Уроша, родопско звоно, ковчег краља Стефана Уроша III из манастира Дечани, скулптура Богородице са дететом из манастира Соколица на Косову, предивна камена розета, прстен царице Теодоре, пехар Стефана Уроша IV Душана из Народног музеја и иконе с Охрида. По речима директора Метрополитена, изложба се припрема већ седам година и њено остварење било би немогуће без тесне сарадње с институцијама као што су Музеј Патријаршије и народни музеј из Београда. Многа дела су први пут напустила манастире и земље у којима су настала. У част ове изложбе у Индији су израђене изузетно лепе копије византијског накита од смарагда, бисера и рубина, у двадесетчетворокаратном злату.»

Овом лепом тексту морамо да додамо и наш коментар: Пролеће је дошло у Њујорк са дахом Византије. У нашим крајевима, одакле потичу многи изложени предмети, пролеће је наговестио дим и пламен спаљених светиња, и кућа потомака људи који су ту лепоту стварали.

Izvor:
http://www.spc.rs/Vesti-2004/04/16-4-04-c01.html#jork
Hetitsko bozanstvo sunca


[/URL]
Mosti sv. Stefana Decanskog pohranjene su u novi kivot i ukrasen je drevnim predhriscanskim simbolima kulta hetitskog boga sunca.Ko je i kad dao da se to ucini?

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #42 poslato: новембар 09, 2009, 06:39:56 »
0


Obratite  paznju na geometriju Slave Bozije: ukrsteni kvadrati koji cine hriscansku osmokraku zvijezdu.


Obratite paznju na geometrijsku figuru pod nogama vladika SPC i sta vidite: vidite onu istu Boziju slavu kao na gornjem nebu, na fresci i na ikoni: ukrsteni kvadrati ciji krakovi cine osmokraku zvijezdu. I sve to namjerno je ugradjeno u pod ove crkve u Brodu (Zvornicko-tuzlanska eparhija) koja je "osvecena" 1.septembra ove godine, namjerno ugradjena da bi se po tome gazilo i da bi se pokazivalo da je vlast oznacena tim simbolom pod njihovim nogama.

Pitam ja vas: koji to generali smiju gaziti zastavu ili obiljezja svog vladara ili svoje drzave? Ne, ne smiju gaziti simbole vlasti onog vladara kome sluze, ali zato smiju nogama gaziti simbole neprijateljskog  vladara.

.PS Sta bi bilo da su po podu ovog hrama prostrli zastavu BiH,Albansku ili zastavu Hrvatske i da su nogama na nju stali te se tako slikali?
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 05:18:35 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #43 poslato: новембар 09, 2009, 15:52:02 »
0

Virgo, Djevica  sa klasovima psenice, sazvijezdje jesenjeg ekvinocija (glavna zvijezda Spica ili Stella Maris, rimokatolicka Gospa).

Klasovi psenice na odezdi episkopa SPC

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #44 poslato: новембар 09, 2009, 18:43:01 »
0
Rijeci apostola Pavla: "Tajna bezakonja vec radi."

Ubacivano je vremenom sve malo po malo i evo dokle se stiglo.


Maje iz Meksika


Asirci iz Vavilona


Srbi


SPC

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #45 poslato: новембар 09, 2009, 18:57:38 »
0

Psenicni klasovi nikad nisu bili hriscanski simboli.

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #46 poslato: новембар 13, 2009, 00:02:36 »
0

Virgo, Ceres, Demetra, klasovi i zetva!


Virgo, Ceres, Demetra, Union Station Washington DC

http://www.lookupfellowship.com/2009/09/pruning-pillars-prayer-and-union.html

Nemoguce je objasniti hriscanski smisao ovog krilatog kruga sa krstom i njegovu vezu sa likom i vjerom sv. Stefana Decanskog, cije mosti pocivaju u ovom sarkofagu.


Manstir Decani, 20.(?) vijekKrilato Sunce, Hetiti, 8. vijek st. ere


Krilato Sunce, EgiptTegran, Aleksandrija, Egipat, 2. vijek st. ere. Ovo je ocito grob masona jer su tu uz egipatski ritual prisutni stupovi Boaz i Jahin.
Je li i krilato Sunce negdje u Novom Zavjetu? I sta je sa desetinama primjera koji ne pripadaju hriscanstvu ili ga omalovazavaju, a koji su propostavljeni u ovoj temi?
« Poslednja izmena: новембар 13, 2009, 00:06:42 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #47 poslato: новембар 13, 2009, 16:59:56 »
0

Virgo, Ceres, Demetra, klasovi i zetva!


Virgo, Ceres, Demetra, Union Station Washington DC
Psenicni klasovi, hrastovo lisce i zmije (ovakve zmije cete vidjeti na Casnim dverima u jednom od sljedecih priloga).
Citat

The corn in the Masonic rituals is a synonym of grain or wheat.  In
ancient rituals was used as an emblem of the Greek goddess
Demeter, or of the  Roman Cybelis.  Both female figures were conceived
as appearances of the Mother Earth.

[url=http://www.phoenixmasonry.org/masonicmuseum/wages_box.htm]http://www.phoenixmasonry.org/masonicmuseum/wages_box.htm[/url]
« Poslednja izmena: децембар 04, 2009, 03:14:29 Metrolog »

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #48 poslato: новембар 14, 2009, 05:57:13 »
0Mitraizam: bozanstvo Sunca (gornji lijevi ugao) i bozanstvo Mjeseca (gornji desni ugao). Ispod je lucni polukrug neba i pod nebom prinosenje zrtve.


Zlatnik cara Konstantina i simboli mitraizma na stitu.


Hriscanstvo, VI vijek: obratite li paznju na gornje uglove ikona, vidjecete bozanstvo Sunca i bozanstvo Mjeseca, a ispod nebo i skoljku sa biserom (?) ispod neba.


Manastir Decani, freskaCar Justinijan na slonovaci. Tu se vidi golobradi "Hristos" sa simbolima mitraizma, tu je boginja pobjede Nika sa pobjednickim vijencem (lijevo u ruci vojnika). Ima tu jos paganizma, ali eto...


Hriscanstvo, VI vijek (ovdje ne treba komentar).


Ukrajinska ikona

U hriscansku ikonografiju usli su elementi mitraizma preko rimske aristokratije


Ruska ikona


Manastir Decani, freska. Neki kazu da su to Sunce i Mjesec kao svjedoci Hristovog stradanja na Golgoti. A zaboravljaju Sveto Pismo koje ne govori tako, nego kaze da je nebo potamnilo i Sunce izgubilo svoju svjetlost: pomracenje Sunca, a kod pomracenja Sunca Mjesec se i ne vidi. Dakle, sasvim drugaciji raspored Sunca i Mjeseca u vrijeme Hristovog raspeca.

Van mreže Znakovnik

 • VIP
 • *****
 • Poruke: 362
 • Pol: Muškarac
 • Vrednost poruka: +21

 • Aktivnost
  0%
Odg: Antihrist i njegove preteče
« Odgovor #49 poslato: новембар 14, 2009, 06:22:19 »
0

Sveti Djordje ubija azdahu (pricu i njenu simboliku znate).


Vrijeme Nju Ejdza (New Age):  u SPC i zmajevi su hriscani i drze krst stiteci hriscanstvo (mozda ce i oni kao i rimokatolici uskoro da izbace sv. Djordja iz kalendara).


Ovako ce da izgleda ikonostas iznad casnih dveri (ako ih bude) u hramu Svetog Save na Vracaru!


Fotograf je izbjegao da azdaju iznad vladike prikaze u punoj figuri (crkva u Belosevcu, Eparhija sumadijska). Gradnja crkve poceka je 1987 godine, znaci da je ikonostas uradjen takoreci nedavno.

Zato vam i pricam cijelu pricu: pretece Antihrista i sluge azdaje (Sotone) tu su oko nas, u crkvi.
« Poslednja izmena: новембар 14, 2009, 16:01:54 Metrolog »

Tagovi:
 

O nama
Najčešća Pitanja
Zakonik
Kontakt


Virtuelna Srbija (cc) 2010. Sadržaj je dostupan pod Creative Commons 3.0 [by-nc-sa] licencom, osim ukoliko je drugačije naglašeno. Design by reSabi